LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u Kulturnom centru Osijek

Predstavljaju se radovi profesora, asistenata i studenata, nastali u vrijeme lockdowna

„COVID-19-2020” nastaje kao rezultat suradnje riječke Akademije primijenjenih umjetnosti i osječke Akademije za umjetnost i kulturu, odnosno njena Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti.

„COVID-19-2020” nastaje kao rezultat suradnje riječke Akademije primijenjenih umjetnosti i osječke Akademije za umjetnost i kulturu, odnosno njena Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti.

U Kulturnom centru Osijek, u Ulici Kneza Trpimira 2/a, postavlja se izložba grafičko-crtačke mape COVID-19-2020. Otvorenje je zakazano za ponedjeljak, 2. studenog, u 12:00

Ta je mapa rezultat suradnje riječke Akademije primijenjenih umjetnosti i osječke Akademije za umjetnost i kulturu, odnosno njena Odsjeka za vizualne i medijske umjetnosti. Predstavlja radove profesora, asistenata i studenata diplomskog studija, modula grafike, nastalih u vrijeme lockdowna.

U katalogu izložbe COVID-19-2020 stoji:
– U okviru nastavnih sati raspravljali smo o mogućim dodatnim aktivnostima koji bi unaprijedili socijalni kontakt među sudionicima nastavnog procesa. Svjesni činjenice privremene nemogućnosti završavanja dvogodišnjeg procesa rada na diplomskim crtežima i grafikama u uvjetima nastave na daljinu okrenuli smo se prema drugim interesima u umjetnosti. Sjetivši se davne suradnje s Akademijom za umjetnost i kulturu iz Osijeka i realizacije grafičke knjige 445,69 km 2008. godine, s profesorom Mariom Čaušićem krenuo sam dogovarati rad na zajedničkom projektu koji bi uključivao obje akademije, studente, asistente i profesore. Projektu se neminovno nametnuo naziv COVID-19-2020 kao trajna uspomena na nemile dane karantene. Pred nama je stajao prilično kompliciran dogovor o realizaciji projekta u izolaciji, u vrlo različitim individualnim uvjetima rada i fluktuirajućom motivacijom,bez mogućnosti izravne komunikacije te neizvjesnost konačnog rezultata. Dogovarali smo na daljinu svu silu detalja od korištenja materijala do likovnog pristupa, ideje oblikovanja su se u hodu izgrađivale i ostale su prilično otvorene. Od samog početka rada slučaj je nametnuo savršenu ravnotežu; svaka Akademija je na diplomskom studiju grafike imala ukupno pet studenata, vodila su ih dva profesora,dvije asistentice odnosno dva asistenta. Dogovoreni format mape nije slučajno 20x20 cm i izdana je u nakladi od 20 primjeraka. Možda ovo sve zajedno treba shvatiti kao vjerovanje da uraditi nešto lijepo otklanja trajno ono ružno.

Iz karantene, 31. ožujka 2020.
FOTO: PIXABAY