LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski kulturni cipelcug

Predsjednica Studentskog zbora i urednica na studentskom radiju o kulturnom životu u Rijeci

Na Impulse tribini pod nazivom Studentski kulturni cipelcug razgovarat će se o pitanjima studentskog kulturnog života u Rijeci – zbog velikog broja studenata u gradu i teze kako su upravo studenti ciljna skupina kada je riječ o konzumaciji širokog spektra proizvoda kulture. 

Na Impulse tribini pod nazivom Studentski kulturni cipelcug razgovarat će se o pitanjima studentskog kulturnog života u Rijeci – zbog velikog broja studenata u gradu i teze kako su upravo studenti ciljna skupina kada je riječ o konzumaciji širokog spektra proizvoda kulture. 

U sklopu sedmog izdanja Impulse festivala, koji se održava od 13. do 19. studenog u Rijeci, priprema se tribina Studentski kulturni cipelcug. Zakazana je za srijedu, 18. studenog, u 19:00, a održat će se u OKC-u Palach, uz moderaciju Bruna Ružića i gošće – studentice Teu Dimnjašević i Josipu Lakliju. 

Cilj nove Impulse tribine, ističu organizatori, jest potaknuti razgovor o pitanjima studentskog kulturnog života u Rijeci – zbog velikog broja studenata u gradu i teze kako su upravo studenti ciljna skupina kada je riječ o konzumaciji širokog spektra proizvoda kulture. 
 – U vremenu kada je tehnologija šaroliku kulturnu ponudu približila korisnicima programa na jedan klik udaljenosti i kada studenti od obaveza često nemaju vremena otići na izložbe i koncerte, što znači virtualno attendanje, a što old school fizički posjet nekom kulturnom događaju? Što uopće riječ kultura znači studentima i koji njezini segmenti trenutno prevladavaju? Koji su motivi kulturne potrošnje i, konkretnije, koja glazba, festivali ili koncerti te mjesta za izlaske i načini angažmana mogu privući aktivnije sudjelovanje studenata u produkciji kulture u gradu? – pitaju se organizatori.
Tea Dimnjašević studentica je druge godine diplomskog studija Filozofskog fakulteta u Rijeci (povijest i pedagogija), trenutna predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, a studentskim se predstavništvom bavi od druge godine preddiplomskog studija. Studentska je predstavnica i u europskoj mreži sveučilišta YUFE (Young Universities for the Future of Europe), čiji je član Sveučilište u Rijeci. Tijekom godina studentskog aktivizma vodila je nekoliko velikih projekata kao što su Riječki interdisciplinarni kongres, RIBROO – Kamp za brucoše, Student Day Festival te nekoliko manjih studentskih projekata. 

Josipa Laklija dolazi iz Bjelovara, a u Rijeci živi već četiri godine Završila je preddiplomski studij kulturologije i trenutno je na prvoj godini diplomskog studija. Uz fakultet, tijekom protekle četiri godine volontirala je na raznim festivalima (filmskim, glazbenim) i projektima vezanim uz kulturu. Zbog ljubavi prema glazbi odlučila se priključiti studentskom radiju Sova na kojem radi/volontira kao glazbena urednica i tonska realizatorica. 

Moderator Boris Ružić diplomirao je na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci te stekao doktorski stupanj iz interdisciplinarnih humanističkih znanosti. Trenutno radi kao poslijedoktorand pri Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci na području vizualne kulture i teorije filma. Dobitnik je dviju stipendija za istraživački boravak u Velikoj Britaniji, 2014. i 2018. godine. Koautor je knjige Fragmenti slike svijeta: kritička analiza suvremene filmske i medijske produkcije (2012). Urednik je, suradnik i prevoditelj na Trećem programu Hrvatskog radija od 2009. do 2017. godine te autor znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i međunarodnim publikacijama. Sudjelovao je na više desetaka međunarodnih i nacionalnih znanstvenih konferencija. Regularni je član žirija na filmskim festivalima, kao i suradnik na nekoliko međunarodnih projekata. 
FOTO: PIXABAY