LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališna okupacija

Pozornicu KSET-a okupirat će kazališne skupine i izvesti 6 predstava

Od 22. do 26. svibnja odvija se Kazališna okupacija KSET-a, festivalski program na kojem će nastupiti razne glumačke postave. Ulaz na sve predstave za studente je besplatan.

Od 22. do 26. svibnja odvija se Kazališna okupacija KSET-a, festivalski program na kojem će nastupiti razne glumačke postave. Ulaz na sve predstave za studente je besplatan.

Na pozornicu Kluba studenata elekrotehnike, popularnog KSET-a, od srijede, 22, do nedjelje, 26. svibnja, penju se profesionalne i amaterske glumačke družine u sklopu festivalskog programa Kazališna okupacija KSET-a. Tijekom pet dana posjetitelji će moći uživati u bogatom programu primjerenom za sve generacije. 

Program započinje u srijedu u 20 sati predstavom Sablasna sonata. Tu sablasnu dramu Augusta Strindberga izvest će Teatar K., Kazališna sekcija Kluba studenata komparativne književnosti K. zagrebačkog Filozofskog fakulteta. Nakon toga slijedi poslastica za sve ljubitelje poezije pod nazivom 54+ poezija, tijekom koje će članovi glumačke organizacije Točka na i čitati svoje poetske uratke. 

U četvrtak, 23. svibnja, u 19 sati Društvo za promicanje kulture i umjetnosti Cygnus uprizorit će Shakespeareov klasik Mnogo vike ni za što, a nakon romantičnih i komičnih avantura Benedikta i Beatriče publiku će nasmijati predstava Maminjologija Kluba bosanskih studenata. 

U petak, 24. svibnja, u 20 sati Lazar Nikolić s Akademije Kosovska Mitrovica izvest će Krapovu poslednju traku Samuela Becketta, koja se bavi pitanjem ljudske egzistencije i otuđenosti u suvremenom svijetu. U subotu, 25. svibnja, u 11 sati Lutkarski eksperimentalni teatar Kazališta Let izvest će predstavu Genkidu – drevnu priču o kraljevima, blagu i ljudima iz nestalog grada Uruka.

Program završava u nedjelju, 26. svibnja, u 19 sati predstavom Gastritis theatra, kazališne sekcije Kluba studenata Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Što nas muči? Čime se bavimo? Gdje sebe vidimo u budućnosti? samo su neka od pitanja na koje će članovi Gastritis theatra pokušati dati odgovor u predstavi Uđi u moju sobu

Ulaz na sve predstave besplatan je za studente, a za sve ostale karta je 10 kn. Više informacija dostupno je na Facebook događaju

FOTO: UNSPLASH