LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Šapice na zadatku”

Postavljena izložba posvećena radnim psima koji igraju veliku ulogu u našim životima

– Cilj izložbe je skrenuti pažnju na činjenicu koliko psi, njihove vještine i sposobnosti utječu na živote svih nas. – stoji u priopćenju.

– Cilj izložbe je skrenuti pažnju na činjenicu koliko psi, njihove vještine i sposobnosti utječu na živote svih nas. – stoji u priopćenju.

U veljači ove godine izrađena i otvorena izložba fotografija Šapice na zadatku u organizaciji KRAS-a, radne skupine za zaštitu životinja Primorsko-goranske županije. Iz centra u Rijeci izložba se preselila na panele UNIRI-ja, na Kampus Sveučilišta.

Radove posvećene radnim psima i njihovu značaju u svakodnevnom životu, posebice u kriznim situacijama, moguće je pogledati do 7. srpnja 2021.
– Cilj izložbe je skrenuti pažnju na činjenicu koliko psi, njihove vještine i sposobnosti, utječu na živote svih nas. Na izložbi su predstavljeni potražni psi u policiji, vatrogastvu i HGSS-u, detekcijski psi, psi vodiči i terapijski psi. – stoji u priopćenju.
Uz fotografije će još prikazati zanimljivosti iz svijeta radnih šapica, pišu organizatori, a ako budete htjeli upoznati ili potražiti zvijezde izložbe, morat ćete se raspitati rade li još uvijek u institucijama s kojima su povezani na izložbi ili su promijenili svoja radna mjesta.
– Imamo informacije da se u ovih par mjeseci svašta dogodilo, neki su promijenili instituciju, a neki su otišli „na porodiljni”. – priopćili su iz SKC-a u Rijeci.
Najveća je vrijednost tih psića, dakako, to što su nezamjenjivi u srcima svojih vlasnika i partnera.
FOTO: STUDENTSKI KULTURNI CENTAR RIJEKA