LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Motovun Film Festival

Poetična „Noć na zemlji” pretposljednja je skrivena projekcija na tajnoj lokaciji

„Noć na zemlji” je omnibus sastavljen od pet priča, pet taksista i njihovih pet mušterija u pet gradova diljem svijeta. Film se prikazuje na tajnoj zagrebačkoj lokaciji kao dio zagrijavanja za Motovun Film Festival.

„Noć na zemlji” je omnibus sastavljen od pet priča, pet taksista i njihovih pet mušterija u pet gradova diljem svijeta. Film se prikazuje na tajnoj zagrebačkoj lokaciji kao dio zagrijavanja za Motovun Film Festival.

Program zagrijavanja za 20. Motovun Film Festival, Skrivene projekcije, lagano ulaze u svoj filmski finiš prikazivanjem na tajnoj lokaciji još jednog klasika generacija, filma Noć na zemlji Jima Jarmuscha, redatelja kojeg se obično uzima za utemeljitelja pokreta američkog nezavisnog filma. 

Noć na zemlji, omnibus sastavljen od pet priča, pet taksista i njihovih pet mušterija u pet gradova diljem svijeta, počinje u Los Angelesu zalaskom i završava izlaskom sunca u Helsinkiju uz nezaboravne, istovremeno smiješne i ironične scene s velikim glumcima poput Winone Ryder, Gene Rowlands ili Roberta Benignija.

Sedam filmova Jima Jarmuscha nominirano je za Zlatnu palmu u Cannesu. Osvojio je veliku nagradu žirija za Slomljeno cvijeće te nagradu za najbolji kratkometražni film Kava i cigarete, ali zbog svog oporog minimalističkog stila u kojem prikazuje neušminkan, ispran i realističan život (uglavnom imigranata u Americi, što je njegova česta tema) te izbjegavanja rada u studiju i uvjetima Hollywooda nikada nije stekao priznanja većih američkih nagrada.

Klasik koji se prikazuje u utorak, 11. srpnja, pomaknuti je pogled na čovječanstvo iz suvozačkog sjedala i tipičan jarmuschovski film, s njegovom tipičnom temom – nemogućnosti komunikacije i razumijevanja među ljudima. Noć na zemlji poetičan je film usamljenog, melankoličnog raspoloženja, ali i smiješnih situacija.

Lokacija predzadnje u nizu Skrivenih projekcija još uvijek je tajna, a jedini način da postanete dijelom tajnog društva je prijavom na newsletter Motovun Film Festivala koji se nalazi na poveznici, nakon čega će povjerljive informacije o mjestu projekcije biti dostavljene u vaš elektronski sandučić 24 sata prije početka filma. Sljedeći i posljednji u nizu klasika Let iznad kukavičjeg gnijezda zakazan je za četvrtak, 13. srpnja. Ulaz je besplatan!

FOTO: MFF