LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekti KultAkta

Počinju dvije kreativne škole kulture; jedna je za djecu, a druga za mlade

Na YouTube kanalu udruge KultAkt kreću dvije kreativne škole kulture. Prvi nastup škole za mlade zakazan je za 19. lipnja, a škola za djecu počinje 20. lipnja.

Na YouTube kanalu udruge KultAkt kreću dvije kreativne škole kulture. Prvi nastup škole za mlade zakazan je za 19. lipnja, a škola za djecu počinje 20. lipnja.

Kreativna škola kulture i Mala kreativna škola kulture novi su projekti koje je pokrenula udruga KultAkt kako bi na području Osijeka pružila mladim amaterskim umjetnicima mogućnost prezentiranja umijeća i radova te kako bi poučila djecu predškolske i školske dobi o tipovima umjetnosti. Održavaju se tijekom lipnja i srpnja 2020.

Kreativna škola kulture, dakle, platforma je za mlade umjetnike na kojoj oni imaju priliku predstaviti svoj talent sugrađanima.

– Cilj je projekta zainteresirati građane grada Osijeka za radove mladih umjetnika te na taj način popularizirati različite vrste umjetnosti, omogućiti umjetnicima širenje njihove publike i pružanje slobode umjetničkog izražavanja kako bi im se omogućila veća prepoznatljivost njihovih talenata, ali i motivirati ih za daljnje napredovanje i predstavljanje svojih radova. – pojašnjavaju organizatori.

Ona će se prikazivati na YouTube kanalu Udruge svakog drugog petka u mjesecu. Prvi nastup pod nazivom Jazz u vašem dnevnom boravku zakazan je već za 19. lipnja 2020. godine u 18:00, a tada će gostovati Antonija Pintarić uz prateću glazbu klavijature Krešimira Križaneca.

Mala kreativna škola kulture sadržajem je namijenjena djeci.

– Zamišljena je kao skup interaktivnih nastupa i radionica u kojima će djeca imati prilike uživati, ali i educirati se o različitim tipova umjetnosti. – dodaju iz organizacije.

Ona će se također uživo prenositi, i to svake druge subote u mjesecu. Prvi nastup planiran je 20. lipnja 2020. godine u 11:00, a tada se očekuje čitanje sadržaja za djecu te dodatni zabavni i poučni sadržaji.

Sve dodatne informacije i novosti mogu se kontinuirano pratiti na Facebook stranici Škola kulture i na službenom Facebook događaju

FOTO: UNSPLASH