LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u Travnom

Počinje „Kultura za sve!”; ulaz je na sve programe besplatan

Ovog petka, 10. srpnja, započinje manifestacija Kultura za sve! u organizaciji udruge Domino. Sva događanja u Travnom u njezinu sklopu besplatna su.

Ovog petka, 10. srpnja, započinje manifestacija Kultura za sve! u organizaciji udruge Domino. Sva događanja u Travnom u njezinu sklopu besplatna su.

Ovog srpnja u zagrebačkom Travnom očekuje nas nova manifestacija pod nazivom Kultura za sve! Organizira je udruga Domino u sklopu projekta SuKultura.

– Ova će manifestacija pokazati na koji način model sudioničkog upravljanja može zaživjeti u praksi. Gotovo svi umjetnički programi ostvareni su u suradnji sa stanovnicima Novog Zagreba koji su sudjelovali u nizu radionica te zajedničkim snagama – pod vodstvom umjetnika i kreativaca iz raznih udruga – oblikovali umjetničke sadržaje. – poručuju iz udruge Domino.

Program započinje ovog petka, 10. srpnja, Eurokazovom interdisciplinarnom kombinacijom predstave i ambijentalne tvorevine pod palicom Branka Brezovca naziva Pet godišnjih doba. Održat će se ispred atomskog skloništa na samoj margini Travnog

Iz organizacije objašnjavaju što još očekuje posjetitelje:

– Drugi dan, 11. srpnja, selimo se na plato Mamutice, gdje će udruga Domino u suradnji s Josipom Bubaš, Nevom Lukić, Vedranom Klepicom, Drum'n Bijesom te udrugom Avokado kreirati Predstavu zajednice. Zgrada Mamutice ishodište je fragmenta Predstave zajednice kojim Josipa Bubaš i Neva Lukić zajedno sa stanovnicima ove najveće zagrebačke stambene zgrade u nizu solo-točaka i grupnih izvedbi pokazuju na koje načine može zaživjeti ideja zgrade-grada. Vedrana Klepica se pak u Keinbergu bavi principima kasnog kapitalizma u kojem su sami sistemi osnova izgradnje jedne ekonomske zajednice, a kroz nedovoljnu kontrolu postaju i razlozi njezinog raspadanja. Drum'n Bijes okupio je članove zajednice oko bubnjarske katarze, dok će udruga Avokado s građanima slagati jestive instalacije od voća i povrća.  

Redateljica Iva Srnec Hamer i umjetnička organizacija Točka na I prezentirat će predstavu nastalu prema motivima Krležinih novela Bitka kod Bistrice Lesne i Tri domobrana u čijoj su realizaciji, uz profesionalne glumce, sudjelovali i štićenici Doma za starije osobe Sveta Ana. Zadnji dan Kulture za sve!, u nedjelju, 12. srpnja, svoje programe izvest će i predstaviti Triko Cirkus Teatar, u kojem su autorice Iva Peter Dragan i Marija Antić, koristeći jezik klaunske igre i cirkuske elemente, kreirale predstavu Stanari u mamutu, u koju su uključeni stanovnici svih generacija te umjetnička organizacija ARKTIK – Institut za budućnost koja je sa stanovnicima Novog Zagreba pod mentorskom palicom Irene Boćkai i Vilima Matule radila na stvaranju izvedbenog rada Disanje kvarta o potrebi jačanja kvartovskog zajedništva kako bi se nadišle različite krize.


Na sve je programe ulaz besplatan, a dodatne informacije nalaze se na službenim stranicama Projekta. 

FOTO: WIKIPEDIA