LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akademija dramske umjetnosti

Počinje FRKA, prestižno natjecanje studentskih filmova

Na ovogodišnjoj Filmskoj reviji Kazališne akademija prikazuje se više od 60 najboljih ostvarenja studenata filmskih odsjeka. Posjetitetlje, također, očekuje vrlo bogat popratni program.

Na ovogodišnjoj Filmskoj reviji Kazališne akademija prikazuje se više od 60 najboljih ostvarenja studenata filmskih odsjeka. Posjetitetlje, također, očekuje vrlo bogat popratni program.

Na Akademiji dramske umjetnosti ove se godine od 31. ožujka do 2. travnja održava dvanaesta FRKA – Filmska revija Kazališne akademije. Ona se svake dvije godine izmjenjuje s KRADU – Kazališnom revijom Akademije dramske umjetnosti.

Natjecateljskog je karaktera, stvorena kao platforma koja studentima filmskih odsjeka omogućuje javno prikazivanje najboljih ostvarenja. Iako se na reviji prikazuju radovi studenata filmskih odsjeka, u njenom stvaranju aktivno sudjeluju i studenti kazališnih odsjeka, kao i studenti Studija dizajna pri Arhitektonskom fakultetu koji su zaslužni za vizualni identitet.

Na ovogodišnjoj se reviji prikazuje više od 60 filmova, od kojih će deset biti nagrađeno. Nagrade se dodjeljuju za najbolju režiju, snimanje, produkciju, scenarij, glumca i glumicu te montažu. Također će se dodijeliti Grand Prix za igrani film i dokumentarni film te nagrada Nikola Ivanda za najbolji TV-format.

Žiri ovog puta čine glumac Krešimir Mikić, filmski kritičar Mario Kozina, snimatelj Mario Sablić, redateljica Sonja Tarokić, producent Hrvoje Osvaldić, pisac i scenarist Ante Tomić, montažer Tomislav Pavlic, redatelj i scenarist Goran Kulenović te dokumentarist Nebojša Slijepčević.

Osim projekcija filmova koje svaki dan trajanja manifestacije započinju u 11:30 sati, revija ima bogat popratni program koji uključuje predstavljanje novog natjecateljskog programa studentskog filma Sarajevo film festivala, predavanje o osiguranju na filmu, VR sobu. Na FRKU dolaze i gosti iz susjedstva – Fakultet dramskih umjetnosti Beograd.

Snimljen je i promotivni film koji će se premijerno prikazati na otvorenju 31. ožujka u 20 satu na Akademiji dramske umjetnosti. Ulaz na sve projekcije i popratni program je slobodan, a raspored događanja na reviji uskoro će biti objavljen na Facebook stranici.

FOTO: AKADEMIJA DRAMSKE UMJETNOSTI