LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
HNK Zadar

„Plesna haljina gdina Ž. Maslačka”

Iako proljetnog karaktera, ova je vesela priča pravi izbor za uvertiru događanja koja se zbivaju u veljači!

Iako proljetnog karaktera, ova je vesela priča pravi izbor za uvertiru događanja koja se zbivaju u veljači!

U četvrtak, 13. veljače u HNK Zadar održati će se tri izvedbe predstave suvremenog kazališta „Plesna haljina gdina Z. Maslačka” u režiji Sanje Petrovski, koja je premijerno izvedena u svibnju prošle godine  Predstava će se izvoditi u 11, 17 i 19 sati. 

Bajka autorice Sunčane Škrinjarić „Plesna haljina žutog maslačka” vrlo je zahvalna za scensko uprizorenje, naročito plesnih predstava. Pruža velik izbor korištenja svih plesnih vrsta. Ova predstava suvremenog plesa s elementima fizičkog teatra koristi glumce i plesače svih uzrasta. Jedan performer igra nekoliko uloga, a transformacija se odvija na sceni. Režijskim postupcima svaki se prizor lako i logično pretapa u drugi. Služeći se iskustvom plesnih i glumačkih radionica, autorica je kroz rad s izvođačima pronašla originalna, duhovita i funkcionalna rješenja za ostvarenje ove zaigrane kazališne predstave.

Autor: Sanja Petrovski
Klavirska pratnja: Nebojša Lakić
Video, ton: Tomislav Kraljević Šome
Svjetlo: Branimir Zafranović
Igraju: Tomislav Eškinja/Jakov Goić, Vinko Radovčić, Martina Ružić, Nikolina Dolfić, Natali Perić/Maja Paleka, Ena Cupać/Zlata Granić, Danica Nenadić, Maja Stipaničev i Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa.

Cijena ulaznice je 20 kuna.

FOTO: ZADARSKI PLESNI ANSAMBL