LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival suvremenog plesa i pokreta

Periskop u potrazi za mladim autorima i njihovim prvim plesnim autorskim djelima

Mladi umjetnici koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa mogu prijaviti svoje ili gotove radove / koreografska djela ili radove u nastajanju. Prijave se zaprimaju do 1. kolovoza 2018.

Mladi umjetnici koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa mogu prijaviti svoje ili gotove radove / koreografska djela ili radove u nastajanju. Prijave se zaprimaju do 1. kolovoza 2018.

Periskop i ove godine poziva mlade iz cijele Hrvatske da stvaraju i svoje radove podijele s publikom u europskoj prijestolnici kulture  – Rijeci. Ovaj festival suvremenog plesa i pokreta održat će se ove godine od 22. rujna do 10. listopada u Rijeci te, osim što okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva, nastoji pružiti podršku mladim autorima, odnosno autoricama u radu i predstavljanju svojih prvih autorskih djela u segmentu festivala pod nazivom Novi horizonti.

Mladi umjetnici koji djeluju u području suvremenog plesa i pokreta te cirkusa, bez obzira na prethodno iskustvo i formalnu naobrazbu, mogu prijaviti svoje ili gotove radove / koreografska djela ili radove u nastajanju. Prijave se zaprimaju do 1. kolovoza 2018.

Potrebno ih je poslati na e-mail adresu festival.periskop@gmail.com, s naslovom Prijava za program Novi horizonti, a moraju sadržavati: životopis i kontakt, motivacijsko pismo, koncept i opis rada koji se prijavljuje, videosnimku ako je riječ o gotovoj koreografiji (Vimeo ili Youtube) ili tehničke zahtjeve.

Festival Periskop organiziran je s ciljem decentralizacije plesne umjetnosti u Hrvatskoj te je ovogodišnje izdanje treće izdanje po redu. Nastao je 2016. u suradnji udruge Prostor Plus i NDA CRO (Nomad Dance Academy Croatia). Financijski ga podržavaju Ministarstvo kulture RH, Grad Rijeka – odjel za kulturu, PGŽ – odjel za kulturu. Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova i institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

FOTO: PIXABAY