LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Noviteti

Ožujak donosi nove naslove za ljubitelje gotičkih romana, trilera i fantastike

Nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra predstavljaju tri primamljiva naslova iz pera triju vrsnih autorica svog žanra.

Nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra predstavljaju tri primamljiva naslova iz pera triju vrsnih autorica svog žanra.

Za sve knjigoljupce željne dobrih knjiga koje se čitaju u dahu, nakladničke kuće Znanje i Vorto Palabra predstavljaju tri primamljiva naslova iz pera triju vrsnih autorica svog žanra: Laura Purcell donosi Korzet, klasičnu viktorijansku priču o jezivom ubojstvu, proslavljena islandska autorice Yrsa Sigurðardóttir tu je sa svojim najnovijim trilerom Oprost, a Laini Taylor donosi bestseler Snovi o bogovima i čudovištima, završni dio fantastične trilogije Kći dima i kosti.

 

Nakon što je 2018. za svoj roman Nijemi pratitelji osvojila nagradu VHSmith Thumping Good Read, britanska autorica Laura Purcell napisala je Korzet, savršen gotički triler o jezivom ubojstvu, protkan nitima nadnaravnoga. Ovaj živopisan roman portretira društvo koje kažnjava žene koje se usude prkositi društvenim normama, a odlikuju ga jeziva, mračna atmosfera i uzbudljiva radnja koja čitatelju ne da sklopiti oči.

Nakon DNK i Vrtloga, nagrađivana islandska autorica kriminalističkih romana Yrsa Sigurðardóttir donosi
Oprost, treći roman u serijalu Kuća za djecu. Ovaj izvrstan triler propituje problem vršnjačkog nasilja, a posvećuje se temama samoubojstva, društvene izolacije i psihološkog savjetovanja.

 

Bestselerom New York Timesa Snovi o bogovima i čudovištima, autorice Laini Taylor, trilogija Kći dima i kosti dobiva veličanstven završetak u vrtoglavoj jurnjavi preko rimskih ulica do Kirinskih pećina i marokanske pustinje, a njezini glavni sudionici – ljudi, himere i anđeli – bore se, zaljubljuju i umiru u epskom srazu koji nadilazi dobro i zlo, ispravno i pogrešno, prijateljstvo i zavadu.

 

Hrvatski prijevod Korzeta potpisuje Lidija Toman, Oprosta Vanja Veršić dok prijevod naslova Snovi o bogovima i čudovištima supotpisuju Martina Pranić i Jelena Pataki.

 

Romani su dostupni u svim bolje opremljenim knjižarama i na webshopu znanje.hr
FOTO: UNSPLASH