LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
vraća se književni festival

Ovogodišnji Zagreb Book Festival pripremio je raznolik program

Povezat će se književnost i klimatske promjene.

Povezat će se književnost i klimatske promjene.

Tribine, razgovori s brojnim gostima, promocije knjiga i igrokazi za djecu - sve to čeka vas na ovogodišnjem izdanju Zagreb Book Festivala.

Održat će od 23. do 28. svibnja u Ritmu grada i knjižari Ljevak, a tema festivala je Apokalipsa danas: ili o odnosu prirode i društva. Povezat će se književnost i klimatske promjene, a festival donosi najraznolikiji program dosad.

Najavljeno je šest panela koje će otvoriti različita pitanja i teme, od zelene poezije, ekofeminizma, privlačnosti teorija zavjere do urgentnosti klimatske krize. U raspravama će sudjelovati Andriana Škunca, Gordana Benić, Goran Čolakhodžić, Marija Andrijašević, Andri Magnason, Mirela Holy, Suzana Marjanić, Eva Meijer i drugi. 

Moći ćete pratiti i razgovore sa stranim piscima kao što su Rachida Lamrabet i Andri Snaer Magnason, ali i s domaćim autorima poput Đorđa Matića, Eve Meijer i Tene Štivičić.

Na promociji knjige Lanina škola Mirne Brođanac, uz autoricu će sudjelovati Julijana Matanović, Ivana Bodrožić i Sofija Lalić.

U sklopu međunarodnog projekta Every Story Matters koji potiče inkluzivnost, moći ćete se uključiti u predstavljanje mladih autora i okrugli stol koji će problematizirati autorstvo priče, odnosno tko ima pravo na priču. 

Cijeli program Zagreb Book Festivala možete pronaći ovdje.
FOTO: ZAGREB BOOK FESTIVAL