LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni ulični festival

Ovogodišnji Cest is d'best izmamit će vam osmijeh na lice

Još jednu godinu za redom zagrebačke ulice postat će pozornica stotinama izvođača iz cijeloga svijeta. Bogati program ovog popularnog 18. po redu uličnog festivala počinje 5. lipnja i trajat će do 11. lipnja.

Još jednu godinu za redom zagrebačke ulice postat će pozornica stotinama izvođača iz cijeloga svijeta. Bogati program ovog popularnog 18. po redu uličnog festivala počinje 5. lipnja i trajat će do 11. lipnja.

Cest is d'best je jedan od najpoznatijih, ali i najstarijih uličnih festivala koji se već godinama održava u Zagrebu. Ova manifestacija sa sobom donosi i bogati program koji će vas šest dana uveseljavati performerskim, glazbenim, dramskim, dječjim, likovnim, sportskim i drugim događanjima. 

Začetnici ovog festivala su vrhunski glazbenici Zlatko Petrović-Pajo i Miran Hadži-Veljković iz Kraljeva ulice, koji su i sami ulični umjetnici. Njihova ideja bila je oživjeti gradske ulice i trgove te im vratiti njihov posebni šarm. U tome uspijevaju još od 1997. kada je festival zasnovan. I ove godine Cest is d'best zbližit će građane svih generacija različitim kulturnim manifestacijama na zagrebačkim ulicama. 

Program festivala

Ovaj ulični festival  održat će se na šest lokacija u Zagrebu, a glavne pozornice bit će postavljene na Trgu bana Josipa Jelačića i Cvjetnom trgu. Tamo će se ujedno održavati i koncerti. Osmijeh na lice vratit će vam performeri iz cijeloga svijeta, poput žonglera iz Njemačke, klauna iz Italije, cirkusanata iz Izraela ili akrobata iz Kanade. 

Putujući klavir i utrka čistaća
 Putujući klavir i utrka čistača, FOTO: cestisdbest.com
 

Cjelokupni program je prebogat da vam ga iznosimo u detalje. Gdje ćete točno moći sresti i zaplesati uz "lutajući klavir", naučiti znakovni jezik ili pak popraviti raspoloženje u "Centru za hitne i sitne popravke raspoloženja" saznajte na web stranici festivala

Nikako nemojte propustiti tradicionalnu utrku čistača s trokolicama ili neku od drugih duhovitih akcija koje osmišljavaju mladi likovni talenti. Posjetite li ovaj festival ili kao slučajni prolaznik doživite njegov šarm, sigurno nećete požaliti. 

FOTO: CESTISDBEST.COM