LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tjedan Europe

Ovoga tjedna besplatan ulaz u čak šest zagrebačkih muzeja

U okviru Tjedna Europe u Zagrebu će do 13. svibnja 2018. posjetiteljima biti osiguran besplatan ulaz u šest muzeja.

U okviru Tjedna Europe u Zagrebu će do 13. svibnja 2018. posjetiteljima biti osiguran besplatan ulaz u šest muzeja.

Ovoga će tjedna stanovnici grada Zagreba moći besplatno obići čak šest muzeja. Budući da je 2018. godina proglašena Europskom godinom kulturne baštine, diljem Europe građani iz svih sredina moći će sudjelovati u brojnim inicijativama i događajima s ciljem podizanja razine svijesti o društvenoj i gospodarskoj važnosti kulturne baštine. Posebna važnost leži u činjenici da u takve događaje treba uključiti one koji su rijetko u doticaju s kulturom te na taj način promicati zajednički osjećaj odgovornosti

– Moramo cijeniti i čuvati svoju kulturnu baštinu za buduće naraštaje. Ova godina puna proslava bit će divna prilika da potaknemo sve građane, a posebno mlade, da se upoznaju s kulturnom raznolikošću Europe te razmisle o mjestu kulturne baštine u našem životu. Ona nam omogućuje da razumijemo prošlost i da na njoj izgradimo budućnost. – izjavio je povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics.

Tako su u Tjednu Europe, koji se u obilježava od 7. do 13. svibnja 2018, ljubitelji muzeja pozvani posjetiti šest zagrebačkih muzeja i pogledati njihove izloške u sljedećim terminima:

  • Tehnički muzej Nikola Tesla (8 – 13. svibnja za pojedinačne posjete)
  • Muzej suvremene umjetnosti (8 – 11. svibnja)
  • Muzej za umjetnost i obrt (9 – 11. svibnja na pojedinačne posjete izložbi Šezdesete u Hrvatskoj - mit i stvarnost i stalnom postavu MUO)
  • Hrvatski muzej naivne umjetnosti (7 – 13. svibnja)
  • Arheološki muzej (8 – 13. svibnja)
  • Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović (7 – 13. svibnja za pojedninačne posjete zbirkama muzeja)
FOTO: FLICKR