LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska umjetnost

Ovog četvrtka studentska izložba u galeriji Knifer

Na izložbi svoje radove predstavlja sedmero studenata različitih poetika i izričaja.

Na izložbi svoje radove predstavlja sedmero studenata različitih poetika i izričaja.

U četvrtak, 10. 3. u 18 sati održat će se otvorenje izložbe TENK SERVIS. Na izložbi izlažu Domagoj Salonja, Marija Josipović, Mislav Tadić, Ivan Nikolić, Filip Malovčak, Manuela Babić, Josip Pratnemer.

Riječ je o izložbi studenata modula kiparstva diplomskih studija Vizualna umjetnost i Likovna kultura, AUK, u Osijeku. Na izložbi svoje radove predstavlja sedmero studenata različitih poetika i izričaja: od elektromobila Mislava Tadića, biodinamičkih objekata Josipa Pratnemera, pseudo spomenika - citata Marije Josipović, lumino-kinetičkih instalacija Domagoja Salonje, 3D printeva-kompresija Filipa Malovčaka, raspjevanih multipla Ivana Nikolića, pa do keramičkih, molekularnih konstrukcija Manuele Babić.
– Različitost i eksperimentalni pristup ideji skulpture, tipičan za mlade ljude u toj fazi, govori koliko o njihovim snažnim individualnostima, toliko i o samom pristupu nastavi. Ustvari, zajedničko tim radovima je samo vrijeme i mjesto nastanka, a to su ateljei zgrade Kiparstva koja je nekada, dok je prostor bio vojarna, služila kao garaža-servis za tenkove. Odatle i naziv izložbe. – poručuju organizatori. 
FOTO: PIXABAY