LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pulski filmski festival

Ovo su najbolji studentski filmovi!

Prošli tjedan su dodijeljene nagrade za Studentski program u sklopu Pulskog filmskog festivala.

Prošli tjedan su dodijeljene nagrade za Studentski program u sklopu Pulskog filmskog festivala.

U pulskoj Areni su se na Pula Film Festivalu u četvrtak, 21. srpnja u 21:30 dodijelile nagrade za Studentski program. 

U kategoriji Studenskog programa, od nedjelje 17. srpnja do četvrtka 21. srpnja, prikazano je ukupno 26 filmova.

Ocjenjivački sud Studentskog programa u sastavu: Jasna Nanut, Ervin Pavleković i Vedran Živolić dodijelio je nagrade za: Najbolji studentski animirani/eksperimentalni film, Najbolji studentski dokumentarni film i Najbolji studentski igrani film.

Nagradu za najbolji animirani/eksperimentalni film osvojio je film Kermes vermilio rumunjskog redatelja Tudora Dobrescua.

Obrazloženje ocjenjivačkog suda:

Troje likova u napuštenoj kući izvedbenom se performativnošću, preuzimajući razne uloge, stapa sa samim prostorom. Raznim permutacijama, varijetetima stvaraju višeznačno, slojevito i ambiciozno ostvarenje koje iziskuje ponovno gledanje.

Nagradu za najbolji dokumentarni film osvojio je film Čekaj me redatelja Damira Markovine. Nagradu je preuzela montažerka filma Elena Radošević.

Obrazloženje ocjenjivačkog suda:

Toplim, dirljivim i neočekivano humornim dokumentarnim ostvarenjem Čekaj me redatelja Markovine pokazuje izniman autorski senzibilitet. Pred njegovim objektivom razotkriva se obiteljska intima i događa život čija prolaznost, u ovome slučaju, ostavlja vrijedne tragove.

Nagradu za najbolji studentski igrani film osvojio film Planovi za odmor rumunjskog redatelja Alexandrua Mironescua.

Obrazloženje ocjenjivačkog suda:

Redatelj Alexandru Mironescu uspio je snimiti vrlo ozbiljan film koji podiže ljestvicu studentske produkcije. Planovi za odmor ističe se dramaturškom jednostavnošću, zrelim glumačkim izvedbama te minimalističkim režijskim pristupom obiteljskoj i socijalnoj krizi.

Posebno priznanje dodijeljeno je filmu Frka redatelja Noe Kosanovića.

Obrazloženje ocjenjivačkog suda:

Posebno priznanje dodjeljujemo nizozemskom filmu Frka koji se temom pljačke istaknuo kao izvrsno žanrovsko ostvarenje. Radi se o konciznoj, dramaturški, režijski i produkcijski zaokruženoj cjelini što nas je podsjetilo da takvih, kvalitetnih, filmova u Europi nedostaje.

FOTO: PIXABAY.COM