LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književnost

Ovo su najbolje knjige u 2021. godini prema izboru čitatelja

Čitatelji s Goodreadsa izabrali su najbolje knjige u 2021. godini.

Čitatelji s Goodreadsa izabrali su najbolje knjige u 2021. godini.

Društvena mreža Goodreads, najveće okupljalište knjigoljupaca na internetu, objavila je popis najboljih knjiga u 2021. godini prema izboru čitatelja. Radi se o jedinstvenoj nagradi jer o najboljim knjigama odlučuju upravo čitatelji, a bira se najbolja knjiga u svakoj od sedamnaest kategorija. 

U kategoriji fikcije nagradu za najbolju knjigu osvojila je knjiga Predivni svijete, gdje si (Beautiful World, Where Are You) suvremene spisatelji Sally Rooney koju mnogi nazivaju jednim od najvažnijih glasova današnjih mladih.

Najboljim trilerom proglašena je knjiga The Last Thing He Told Me autorice Laure Dave, dok je nagrada za najbolji povijesni roman pripala Taylor Jenkins Reid za roman Malibu Rising

Najbolji roman iz žanra fantastike u 2021. godini je A Court of Silver Flames Sarah J. Maas, popularne autorice fantastike.

U kategoriji ljubavnih romana pobjedu je odnio roman Five People We Meet on Vacation Emily Henry, dok je nagradu za najbolji SF roman odnio Andy Weir s romanom Project Hail Mary

Najbolji horor u 2021. godini je The Final Girl Support Group Grady Hendrix, a najboljom humorističnom knjigom proglašena je knjiga Broken Jenny Lawson.

Pobjedu u kategoriji publicistike odnio je popularni John Green s knjigom The Anthropocene Reviewed, dok su najbolji memoar te povijesna knjiga Crying in H Mart (Michelle Zauner) te Empire of Pain (Patrick Keefe). 

U kategoriji stripova i crtanih romana najboljim je proglašen roman Lore Olympus autorice Rachel Smythe, dok je nagrada za najbolji debitantski roman pripala Eleni Armas za The Spanish Love Deception

Najbolju poeziju u 2021. napisala je Amanda Gorman, i to u zbirci The Hill We Climb

Najboljom fikcijom za mlade proglašena je knjiga Fire Keeper's Daughter Angeline Roulley, a najbolja fantastična knjiga za mlade je Rule of Wolves Leigh Bardugo. Čitatelji su izabrali i najbolju knjigu za djecu, a radi se o knjizi Daughter of the Deep Ricka Riordana, tvorca serijala o Percy Jacksonu.
FOTO: UNSPLASH