LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvedbe u Koprivnici

Ovaj je vikend rezerviran za amatersko kazalište

Publika u Koprivnici ovog će vikenda moći pogledati „The best of show“, „Bitno je da si Zlatan“, „Nijemi kamp“ te „Ispod površine“.

Publika u Koprivnici ovog će vikenda moći pogledati „The best of show“, „Bitno je da si Zlatan“, „Nijemi kamp“ te „Ispod površine“.

Prvi vikend u lipnju i ove je godine rezerviran za Vikend amaterskog kazališta. Ovogodišnje izdanje održat će se 2. i 3. lipnja u koprivničkom Domu mladih, a u dva dana festivala na rasporedu su dvije predstave Dramskog studija Ludens teatra, gostujuća predstava GK-a Đurđevac te The Best of show.

Prvog dana VAK-a publika će od 18:30 moći pogledati The best of show – najbolje od Dramskog studija Ludens teatra (improvizacija i stand-up) na kojem će polaznici pokazati svoj razvoj od samih početaka do danas. U 20 sati gostuje predstava GK-a Đurđevac Bitno je da si Zlatan, koja prikazuje život Nevena i Odoljena koji koriste isto lažno ime – Zlatan. Pod tim pseudonimom pokušavaju prikriti svoj raskalašen način života i ujedno osvojiti srca svojih odabranica koje sanjaju da se udaju za čovjeka po imenu Zlatan.

Drugi dan rezerviran je za predstave iz produkcije Dramskog studija Ludens teatra. Prvi će na scenu, u 19 sati, stati polaznici skupine Tišina u ulici koji će se publici predstaviti s predstavom Nijemi kamp. Priča je to o djeci koja su odlučila ne govoriti o svojim problemima, odlučili su biti nijemi, ali i o dječaku koji je rođen nijem pa mu je komunikacija otežana. Sve njih okuplja kamp na kojem se pripremaju za pokazivanje svojih talenata.

Kao šećer na kraju, u 20 sati, pred publiku će skupina Kaotis teatralis s predstavom Ispod površine, čija je radnja već dobro poznata publici. Što to grebe ispod površine ljudske psihe? Što leži u dubinama ljudskih duša? Što znači biti normalan? Uz pomoć ozbiljnog liječničkog tima predstava pokušava odgovoriti na ova i slična pitanja. Upravo je ova skupina s ovom predstavom osvojila Nagradu za najbolju predstavu na ovogodišnjoj 58. FHKA-i u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a Karlo Kučanda za ovu je predstavu osvojio Nagradu za najbolju režiju.

Dramski studio Ludens teatra realiziran je u suorganizaciji s POU-om Koprivnica.

FOTO: LUDENS TEATAR