LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt Inkluzivni Kampus

Otvorena izložba Inkluzivni Kampus – rezultat je istoimenog projekta na riječkom sveučilištu

Izložbu je moguće pogledati do 17. lipnja na vanjskim izložbenim panelima na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Izložbu je moguće pogledati do 17. lipnja na vanjskim izložbenim panelima na Kampusu Sveučilišta u Rijeci.

Na vanjskim izložbenim panelima na Kampusu Sveučilišta u Rijeci postavljena je izložba Inkluzivni Kampus koja je rezultat istoimenog projekta koji je započeo još 2019. Moguće ju je pogledati sve do 17. lipnja 2021. godine. 

Projekt su osmislile i vodile doc. dr. sc. Iva Mrak s Katedra za arhitekturu i urbanizam i doc. dr. sc. Sanja Šurdonja s Katedre za prometnice pri Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci.

Talenti riječkih studenata na djelu, njihova izložba „Mirluh atmosfere” osvojila prvo mjesto



Glavni cilj projekta bilo je formirati idejna rješenja privremenog uređenja dijelova Kampusa prema ideji uključivosti za sve, posebno za osobe s invaliditetom, osobe smanjenje pokretljivosti, starije dobi, s kroničnim bolestima, djecu i osobe slabijeg financijskog statusa. 

Splitska Sveučilišna galerija uskoro zatvara svoja vrata: posljednja prilika za razgledavanje poznate izložbe


Ciljevi projekta jesu povezivanje znanosti i prakse te popularizacija znanosti i obrazovanja, formiranje idejnih rješenja privremenog uređenja dijelova Kampusa prema ideji uključivosti, poticaj uređivanju dijelova vanjskih prostora Kampusa u vidu inkluzivnosti i pristupačnosti te održavanja zdravog okoliša i zdravlja osoba što je posebno važno za osobe s invaliditetom, smanjenje pokretljivosti, starije dobi, s kroničnim bolestima, djecu i osobe slabijeg financijskog statusa. Navodi se još prvi inkluzivni projekt uređenja Kampusa u Hrvatskoj, baza za razvoj inkluzivne i zdravlju, orijentirane prakse pri projektiranju i planiranju javnih prostora i namjena. Model primijenjen na ovom Projektu moguće je koristiti za analizu i unaprjeđenje drugih prostora (susjedstava) u Rijeci i šire.

Kroz projekt je održano 6 radionica Naš Kampus sa studentima, sveučilišnim djelatnicima i umirovljenicima lokalne zajednice. Upravo iz tih radionica proizašla su projektna rješenja koja je moguće vidjeti na panelima, navodi se u priopćenju.

Ri-Hack 3.0: treći riječki hackathon okuplja mlade inovativce


 
Projekt Inkluzivni Kampus financira Sveučilište u Rijeci, strateški i programski partner u provedbi projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture u sklopu programskog pravca 27 susjedstava – Susjedstvo Kampus.
FOTO: STUDENTSKI KULTURNI CENTAR RIJEKA