LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Korčula Summer School 2016

Otvoren natječaj za dvije stipendije za sudjelovanje u Korčulanskoj ljetnoj školi

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti diplomskih studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016.

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti diplomskih studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016.

Otvoren je natječaj za dvije stipendije studentima na međunarodnoj Korčulanskoj školi Refugee And Migrant Crisis through A Gender Differentiated Lens – Progressive Responses. Petu Korčulansku školu organizira CEE Network for Gender Issues (Centralno-istočna europska mreža za rodnu ravnopravnost). Škola će se održavati na Korčuli od 26. do 28. kolovoza 2016. godine

U školi će sudjelovati više od 40 sudionika iz javnog i nevladinog sektora, iz zemalja regije i zemalja Europske unije. Raspravljat će o izbjegličkoj krizi, potrebi rodnog pristupa izbjeglicama, djeci bez pratnje, medijskom izvještavanju krize te o problemima s kojima se izbjeglice suočavaju prilikom dolaska u zemlje Europske unije. Korčulanska škola održavat će se na engleskom jeziku.

Na natječaj za stipendije mogu se prijaviti studenti četvrte i pete godine studija s područja Republike Hrvatske. Rok za prijavu je 31. srpnja 2016. godine na e-adresu: ceegendernetmedia@gmail.com. Prijava treba sadržavati: esej na temu Gender Perspective on The Refugee and Migrant Crisis na engleskom jeziku od minimalno 5 000 znakova te životopis. 

Za dvoje stipendista bit će pokriveni troškovi puta i smještaja. Više informacija o programu možete pronaći na poveznici.

FOTO: WIKIPEDIA