LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Artupunktura

Otvara se velika galerija na otvorenom u Zagrebu

Od 16. do 19. rujna širi centar Zagreba bit će pretvoren u umjetničku instalaciju.

Od 16. do 19. rujna širi centar Zagreba bit će pretvoren u umjetničku instalaciju.

Zagrebačka Akademija likovnih umjetnosti najavila je projekt pod nazivom Artupunktura – novu umjetničku platformu koja će se održati u Zagrebu od 16. do 19. rujna.

Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba, smatra taj festival kao zatvaranje cjeline po jedne velike teme za svako godišnje doba.

Najavljeno je nekoliko programa i aktivnosti. Oslikat će se pano ispred glavnog ulaza u park Maksimir te će tamo biti postavljena velika ekološka kornjača, a studenti završnih godina i diplomanti održat će izložbu svojih radova na Akademiji likovnih umjetnosti.

Postavit će se 119 reprodukcija radova najvećih i najpoznatijih hrvatskih umjetnika na 300 plakatnih mjesta po gradu.

Na zapadnoj strani tržnice Dolac bit će postavljena projekcijska platna, na kojima će se prikazivati Dolac kroz vrijeme.

Održat će se i kulturna manifestacija Reli – tura po deset galerija (kojima je radno vrijeme u svrhu toga produženo do 22 sata), gdje će se u svakoj galeriji skupljati oznake. Oni koji ih skupe sve moći će ih zamijeniti za simboličnu diplomu.

Još su neke od aktivnosti izložba dizajnerskog namještaja u Meštrovićevom paviljonu i Art Zagreb sajam u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, s predavanjima i panelima o tržištu umjetnina.
FOTO: UNSPLASH