LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izložba u SKC-u Rijeka

Otvara se diplomska izložba radova studentice s Akademije primijenjenih umjetnosti

Od 4. do 11. lipnja moguće je pogledati radove mlade umjetnice Nikoline Janjić s riječke Akademije primijenjenih umjetnosti.

Od 4. do 11. lipnja moguće je pogledati radove mlade umjetnice Nikoline Janjić s riječke Akademije primijenjenih umjetnosti.

U Galeriji SKC sutra, 4. lipnja u 19 sati, otvara se diplomska izložba Razvoj mlade umjetnice Nikoline Janjić, koja će biti otvorena sve do 11. lipnja. 

Izložba Razvoj prati nastajanje diplomskog rada pod nazivom Suvremena umjetnost: ovdje i sada. Kao studentica kiparstva pri Akademiji primijenjenih umjetnosti, autorica različitim kiparskim tehnikama oblikuje gazu koja joj je osnovni materijal pri stvaranju skulptura. Kreiranjem apstraktnih i izlomljenih formi i oblika ispituje tehničke i vizualne mogućnosti samog materijala te tako stvara skulpture koje mijenjaju ambijent prostora u kojem se nalaze.

FOTO: Studentski kulturni centar

Nikolina Janjić studentica je diplomskog studija likovne pedagogije, modula kiparstvo na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. U radu se izražava kroz razne materijale poput keramike, drva, gipsa i gaze. Slikarski je sudjelovala u izradi nekoliko murala u gradu Rijeci, a njezini se radovi najčešće sastoje od slobodnih apstraktnih formi kroz koje ispituje materijal i odnos boja i slikarske kompozicije. Do sada je sudjelovala u više skupnih izložbi, od kojih su neke: Poruke, Mali salon (2015), Mi smo tu, Ex port Delta (2018), Rodom u koprive, Galerija SKC (2019), Festival znanosti, Filozofski fakultet Rijeka (2020), Zagreb design week, Tehnički muzej Nikole Tesle, Zagreb (2020).

Radove ove mlade umjetnice moguće je pogledati u navedenom razdoblju, svaki radni dan od 17 do 20 sati.
FOTO: STUDENTSKI KULTURNI CENTAR RIJEKA