LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kultura za sve

Osječko ljeto kulture najveća je kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj; pogledajte što donosi

Da su ljetne vrućine odličan spoj s kulturom dokaz je 19. Ljeto kulture u Osijeku. Manifestacija je to koja obuhvaća sva područja umjetnosti i za sve je uzraste.

Da su ljetne vrućine odličan spoj s kulturom dokaz je 19. Ljeto kulture u Osijeku. Manifestacija je to koja obuhvaća sva područja umjetnosti i za sve je uzraste.

Slavonija i kultura. Možda nekima ne zvuči kao da kulture u ljetnim mjesecima ima napretek, ali tako je. Osječko ljeto kulture održava se 19. godinu zaredom i najveća je kulturna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj. I ove je godine Grad Osijek nositelj organizacije i produkcije festivala koji traje od 28. lipnja do 14. srpnja.

Bogatim programom iz područja kazališne, glazbene, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti obuhvaćeno je 55 visokokvalitetnih naslova te tri premijerna kazališna naslova na 22 različite gradske lokacije.

Manifestacija je otvorena 28. lipnja praizvedbom sceno-kino romana Doljnjodravska 11 autora Drage Hedla i redatelja Zlatka Svibena u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a 14. srpnja zatvorit će ju komedija Zaljubljeni Shakespeare u koprodukciji Zagrebačkog kazališta Komedija i HNK u Varaždinu.

FOTO: Facebook/HNK u Osijeku; generalna proba za Doljnjodravsku 11

U Perivoju kralja Tomislava na filmskim su platnima osvanule najveće filmske uspješnice kao što su Čudesne zvijeri: Grindelwaldova zlodjela, Lego film 2 te Bohemian Rhapsody, a na Trgu Svetog Trojstva dosad je održano nekoliko glazbenih večeri. Koncerte zbora Perpetuum Jazzile i vokalnog sastava Akvarel Osječani su pozdravili s oduševljenjem, a isto je bilo i s koncertom tamburaške glazbe Klasika u ozračju tambure u crkvi Svetog Križa. Hrvatsko pjevačko društvo Lipa u suradnji je s RKZ Val i PZM Josip Kaplan najavilo koncert zborske glazbe RI & OS pop rock unplugged za 6. srpnja.

Humorna drama Elling Simona Benta na programu je 4. srpnja, ljubavna komedija Voliš li me? Zagrebačkoga glumačkog ateljea u suradnji sa Studijem Teatra Exit 6. srpnja, a Krležina drama U agoniji predviđena je za 8. srpnja.

Osim kazališnog, glazbenog i filmskog dijela programa, očekuju vas promocije romana i monografija, izložbe, radionice i predavanja. Detaljan raspored događanja dostupan je na poveznici

FOTO: FLICKR