LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Interliber 2018.

Omiljeni sajam svih knjigoljubaca u utorak se vraća na Velesajam

Ovogodišnji Interliber svoja vrata otvora 13. studenoga, a ulaz je na sajam već tradicionalno besplatan. Posjetite knjiški raj i uživajte u ogromnoj ponudi koju su za vas pripremili organizatori te brojnim popustima.

Ovogodišnji Interliber svoja vrata otvora 13. studenoga, a ulaz je na sajam već tradicionalno besplatan. Posjetite knjiški raj i uživajte u ogromnoj ponudi koju su za vas pripremili organizatori te brojnim popustima.

Svake se godine u studenom gotovo cijela Hrvatska, ali i posjetitelji iz susjednih zemalja sastanu na Zagrebačkom velesajmu koji na tjedan dana postaje književnim i kulturnim središtem. Iznimka neće biti ni ova godina jer će peti i šesti velesajamski paviljon od 13. do 18. studenog ugostiti najveći međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber, i to 41. njegovo izdanje.

Interliber se, kao najveća hrvatska književna manifestacija, pozicionirao i kao važna javna platforma za slobodu izražavanja kroz pisanu riječ i dijalog domaće i međunarodne književne scene. Upravo zbog toga posjetitelje i ove godine, osim brojnih sniženja na svjetski poznate naslove, očekuju i predstavljanja knjiga, gostovanja hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, neposredni razgovori s autorima, susreti nakladnika i knjižničara, književne radionice i okrugli stolovi. Sve je to samo dio bogatog programa koji će se u intenzivnom ritmu odvijati na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Ovogodišnjem će izdanju doprinijeti 300 izlagača iz 13 zemalja na izložbenoj površini većoj od prošlogodišnje s kulturnim i edukativno-zabavnim pratećim programom. Tako će svi posjetitelji Premium programa moći nazočiti razgovorima eminentnih urednika hrvatske književne scene s inozemnom piscima, dok će učenici svoje znanje provjeravati u sklopu kvizova High five. Novost je ovogodišnjeg izdanja i Sajam svjetskog obrazovanja koji će tijekom 16. i 17. studenog napuniti Kongresnu dvoranu te nastup Ruske Federacije koja će hrvatskoj publici ponuditi široku paletu moderne ruske književnosti.

Kao i prethodnih godina, Znanstveni će kvart na galeriji 5. paviljona pripremati različite jutarnje programe za školsku djecu te popodnevne namijenjene široj javnosti. Radi se o edukativno-zabavnom programu koji je osmišljen kako bi se djeca mogla zabaviti te usput ponešto naučiti dok roditelji obilaze sajam knjiga. Aktivnosti koje se provode u znanstvenoj igraonici jesu tzv. interaktivne demonstracije, a ciljana su skupina djeca u dobi od 5 do 10 godina.

Tradicionalno će se na Sajmu dodijeliti stručne nagrade kao što su Ovca u kutiji, književna nagrada za najbolju slikovnicu, te Kočićevo pero.

Važno je napomenuti da je svečano otvorenje Sajma 13. studenog 2018. godine u 11 sati u paviljonu 6, a radno mu je vrijeme svaki dan od 10 do 20 sati, osim u petak i subotu kada će biti otvoren do 21 sat. Ulaz je i ove godine besplatan, a posjetitelji mogu svoje limene ljubimce besplatno parkirati s južne, zapadne i istočne strane Velesajma. Hrvatske željeznice posjetiteljima Sajma odobravaju 40% popusta na cijenu povratne karte. Detaljan program i sve dodatne informacije možete pronaći na poveznici.

FOTO: FACEBOOK