LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Sisku

Odabrana 54 filma koja će se natjecati na Star Film Festu

Odabrana su 54 filma koja će se natjecati na Star Film Festu. Organizatori javljaju i da će se dio programa održati na festivalskim lokacijama u Sisku, a dio online.

Odabrana su 54 filma koja će se natjecati na Star Film Festu. Organizatori javljaju i da će se dio programa održati na festivalskim lokacijama u Sisku, a dio online.

Martina Mladenović i Anja Kavić, stručne selektorice Star Film Festa, odabrale su 54 najbolja filma za sudjelovanje u natjecateljskom dijelu. Pristiglo ih je ukupno 816 iz zemalja diljem svijeta. 

– S brojem prijava prednjače autori filma iz Španjolske s čak dvadeset i jednim prijavljenim filmom. U program Star Film Festa uvrštena je i koprodukcija Španjolske i Ujedinjenog Kraljevstva te jedan film iz Ujedinjenog Kraljevstva. Na našem zvjezdanom popisu filmova za natjecateljski program nalaze se i po jedan film iz Argentine, Perua, Turske, Slovenije, Rusije, Danske, Južne Koreje, Litve, Izraela, Singapura, Srbije, Njemačke, Brazila, Moldavije, Italije i Gvatemale. Publika sedmog Star Film Festa moći će, osim već spomenute Španjolsko-britanske koprodukcije, uživati i u ostalim, kvalitetnim koprodukcijama. Tako su za sudjelovanje odabrane koprodukcije SAD-a i Vijetnama, Francuske i Argentine te ona Srbije i Portugala. Po dva filma odabrana su iz Francuske, Irana, Indonezije, Kolumbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. – navode organizatori.

Kažu i kako će se dio programa održati na već poznatim festivalskim lokacijama u Sisku uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, a da će se dio odvijati online. Uskoro će objaviti detaljan raspored. 

Kompletan popis filmova odabranih za natjecateljski dio programa nalazi se na službenoj stranici Manifestacije.
FOTO: STAR FILM FEST