LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjesec hrvatske knjige

Od glazbenih nota do putopisnih priča: ovog tjedna se pridružite zanimljivostima u zagrebačkim knjižnicama

Knjižnice grada Zagreba organiziraju tri zanimljiva događanja.

Knjižnice grada Zagreba organiziraju tri zanimljiva događanja.

Ovaj tjedan u sklopu manifestacije Mjesec hrvatske knjige, knjižnice grada Zagreba organiziraju tri zanimljiva događanja, koja će se održati u različitim knjižnicama.

Mjesec hrvatske knjige donosi više od 2 tisuće različitih programa diljem zemlje, s naglaskom na bajke i legende


U utorak, 22. listopada, u 18 sati, u Knjižnici Savica održat će se književni susret s nagrađivanim književnikom Robertom Međurečanom, poznatim po svojim literarnim uspjesima i nagradama. Osim predstavljanja svog književnog rada, Međurečan će posjetitelje počastiti i glazbenim nastupom jer će nastupiti sa svojom gitarom, čineći ovaj susret još posebnijim. Više informacija o događaju možete saznati na sljedećoj poveznici.

Od sutra se mijenja duljina roka posudbe u zagrebačkim knjižnicama


U srijedu, 23. listopada, s početkom u 18:30, u Knjižnici Medveščak, profesor Božo Skoko predstavit će monografiju Hrvatska u 30 priča. Skoko, zajedno sa suautorima Zvonimirom Frka-Petešićem i ilustratorom Vedranom Klemensom, prenijet će povijesne činjenice i zanimljivosti o Hrvatskoj, njezinim običajima, povijesti, poznatim ličnostima i mjestu u Europi. Predstavljanje knjige pruža priliku za dublje razumijevanje hrvatskog identiteta kroz povijesne i kulturne aspekte. Više informacija o događaju možete saznati ovdje.

Provjerite kako će zagrebačke knjižnice raditi preko ljeta


Treći događaj na rasporedu je u četvrtak, 24. listopada, u 18:30, kada će u Knjižnici Prečko predavač Damir Vujnovac održati putopisno predavanje o Senegalu. Posjetitelji će imati priliku saznati više o toj zapadnoafričkoj zemlji preko Vujnovčih priča, fotografija i videoisječaka, dok će predavač prenijeti svoje dojmove o svakodnevnom životu i kulturi Senegala. Više informacija o događaju možete saznati na sljedećoj poveznici.

IZVOR: KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA