LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kastafsko kulturno ljeto

O životu nomada progovara Bekim Sejranović na Danima književnosti

U sklopu književnog programa Kastafskog kulturnog leta, književnik Bekim Sejranović progovorit će o nedavno objavljenom putopisu „Dnevnik jednog nomada“.

U sklopu književnog programa Kastafskog kulturnog leta, književnik Bekim Sejranović progovorit će o nedavno objavljenom putopisu „Dnevnik jednog nomada“.

Na 5. Danima književnosti, u četvrtak, 13. srpnja, u 20 sati gostovat će književnik Bekim Sejranović povodom netom objavljenog putopisa Dnevnik jednog nomada. Posjetitelje očekuje večer razgovora i rasprava o književnosti u ugodnoj atmosferi Vikotove bačvarije. Ulaz je slobodan na sva događanja u sklopu manifestacije.

Književni program Kastafskog kulturnog leta sastoji se od Dana književnosti, tijekom kojih publika ima priliku uživati u pisanoj riječi uz druženje i otvorene rasprave o suvremenim književnim temama, ali i radovima nastalima na lokalnom dijalektu. Proteklih su godina u sklopu događanja sudjelovali predstavnici lokalnog književnog kolektiva Ri Lit, Renato Baretić, Jasen Boko, Rade Šerbedžija, Aleksandar Stanković te Nikola Petković, predsjednik Hrvatskog društva pisaca.

Ovogoodišnji gost Bekim Sejranović rođen je 1972. u Brčkom. godine 1985. seli se u Rijeku, gdje završava srednju pomorsku školu te potom studij kroatistike. godine 1993. odlazi u Norvešku, gdje magistrira južnoslavensku književnost. U Norveškoj je radio kao sudski tumač i književni prevoditelj, pisao prozu i predavao norveški za strance. Danas živi i radi u Oslu, Brčkom, Sarajevu, Ljubljani, Rijeci, Starom Gradu. Objavio je studiju Modernizam u romanu Isušena Kaljuža Janka Polića Kamova (2001.), zbirku kratkih priča Fasung (2002.) te romane Nigdje, niotkuda (2008.), Ljepši kraj (2010.) i Tvoj sin Huckleberry Finn (2015.). Nedavno je objavio zbirku literarnih putopisa Dnevnik jednog nomada i prijevod strip-biografije Edvarda Muncha, naziva Munch.­

FOTO: KASTAFSKO KULTURNO LETO