LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Umjetnost i dizajn

NSK odabrala najljepše oblikovane knjige iz 2021.

Od pristiglih 175 izdanja izabrano je 17 njljepših, koja će biti poslana na međunarodne izložbe u Leipzigu i Frankfurtu.

Od pristiglih 175 izdanja izabrano je 17 njljepših, koja će biti poslana na međunarodne izložbe u Leipzigu i Frankfurtu.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu zaključila je natječaj Hrvatska lijepa knjiga, kojim su odabrane najljepše dizajnirane knjige 2021. godine.

Knjige će biti poslane na natječaj i izložbu Best Book Design from all over the World na Sajmu knjiga u Leipzigu te na izložbu Book Art International na Sajmu knjiga u Frankfurtu.

Ukupno se natjecalo 175 književnih izdanja, a u komisiji su bili akademski slikar, grafičar i snimatelj Luka Gusić, akademski slikar i grafičar Danijel Srdarev, izv. prof. dr. sc. Nives Tomašević te viša knjižničarka i kustosica Vesna Vlašić, djelatnica Grafičke zbirke NSK.

Izabrano je ukupno 17 izdanja, među kojima su Male smrti autorice Ivane Sajko, Olujni kompas autora Željka Brguljana i Piccola con piccolo autora Bruna Mezića.

Cijeli popis odabranih izdanja i njihove omote možete pogledati na službenoj stranici NSK.
FOTO: PIXABAY