LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret koncertu u Domu sportova

Novi singl Vatre "Jantar" dobio i video spot - a novi ih ispit čeka idući tjedan!

Lijepe kadrove novog videa "Jantar" potpisuje Radislav Jovanov Gonzo, a jednu od glavnih uloga imaju klinci iz Odreda izviđača Plavi pingvin, koji su zajedno s bendom proveli prekrasno popodne usred šume, izmjenjujući vještine preživljavanja u prirodi, ali i bježeći od kiše.

Lijepe kadrove novog videa "Jantar" potpisuje Radislav Jovanov Gonzo, a jednu od glavnih uloga imaju klinci iz Odreda izviđača Plavi pingvin, koji su zajedno s bendom proveli prekrasno popodne usred šume, izmjenjujući vještine preživljavanja u prirodi, ali i bježeći od kiše.

Osim priprema za najveći samostalni koncert benda u Domu sportova 23. listopada., ponedjeljak je Vatri, nakon visinske promocije u avionu Croatie Airlinesa na liniji Zagreb-Dubrovnik, poslužio i za promociju novog albuma.

Družeći se s brojnim fanovima i potpisujući albume, obilježili su službeni izlazak aktualnog singla Jantar. Singl je sada najemitiraniji na domaćim radio stanicama, a upravo je dobio i svoj video spot!

Zmajevi na vjetru zasigurno su najiščekivaniji album benda, ukupno sedmi u karijeri. Već od izlaska prvog singla, ultimativnog hita Tango, koji je po izlasku početkom 2014. neprikosnoveno zagospodario domaćim eterom, zadržavši se rekordnih 6 mjeseci na prvom mjestu ljestvice Top 40 najemitiranijih domaćih singlova, bilo je jasno da je pred nama album koji će označiti novi vrhunac u karijeri Vatre.

U godini kojom su obilježili 15 godina karijere, bend je eksplodirao izbacujući hit za hitom, svirajući neumorno iz tjedna u tjedan, kao malo tko kod nas, na turneji kojoj se još uvijek ne nazire kraj. Tango, koji je zasluženo nagrađen i Porinom za pjesmu godine, je naslijedio Saturn kao novi broj 1, a  nakon toga i Kraj, koji se također brzo popeo do samog vrha ljestvice Top 40. Seriju #1 hitova kao četvrti je u nizu nastavio aktualni singl Jantar, te tako najbolje najavio konačni izlazak albuma.

I ovoga je puta Vatra produkciju povjerila sada već stalnim suradnicima Juri Ferini i Pavlu Miholjeviću, koji su svoj dio posla ponovno odradili vrhunski. Uz već poznate hitove, album donosi ukupno deset pjesama, od kojih se još nekoliko njih već na prvo slušanje nameće kao prirodni odabir za buduće hitove. Definitivno je to naslovna Zmajevi na vjetru, mid-tempo balada koja će zasigurno bez problema pokoriti eter i pretvoriti se u jednu od live himni na budućim koncertima benda, kao i Ranjeni, rasni komad modernog rocka s prepoznatljivom gitarom Roberta Kalemena, te Igle s kojom Vatra, uz naglašenu pulsirajuću ritam sekciju Tomislava Šuška i Marija Kasumovića, priziva najbolje trenutke U2.

Zaboravi, baš kao i Kraj, prvi put uz ženski lead vokal Irene Celio-Cega u nekoj pjesmi benda, daju novu perspektivu i dokaz da Vatra ima još puno aduta u rukama. Sve skupa zatvara sjajan komad kantautorske balade Vedro, kojom se još jednom potvrđuje autorska zrelost Ivana Dečaka.

U rukama nam je ponajbolji album u karijeri Vatre, što znači da je bend ponovno uspio cijelu priču dignuti za nekoliko stepenica i nadmašiti sam sebe, s čime se definitivno slaže publika koja je to već prepoznala, ali i glazbena kritika u prvim osvrtima na album.

Pred Vatrom je novi ispit već za 10 dana, u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova, na najvećem samostalnom koncertu u dosadašnjoj karijeri koji će, vjerujemo, bez problema položiti s čistom peticom, a nakon toga, tko zna, nebo je granica, a nebom na vjetru plove zmajevi...

Lijepe kadrove novog videa "Jantar" potpisuje Radislav Jovanov Gonzo, a jednu od glavnih uloga imaju klinci iz Odreda izviđača Plavi pingvin, koji su zajedno s bendom proveli prekrasno popodne usred šume, izmjenjujući vještine preživljavanja u prirodi, ali i bježeći od kiše.

Najveći samostalni koncert Vatra će održati 23. listopada u zagrebačkom Domu sportova, a ulaznice potražite na Ticket Shopu

FOTO: FACEBOOK