LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Knjižnice grada Zagreba

Novi model čitanja knjiga u zagrebačkim knjižnicama, uvodi se posudba zvučnih e-knjiga

Za posudbu e-knjiga i zvučnih e-knjiga, članovima Knjižnice grada Zagreba preporučuju se aplikacije koje podržavaju Readium LCP tehnologiju.

Za posudbu e-knjiga i zvučnih e-knjiga, članovima Knjižnice grada Zagreba preporučuju se aplikacije koje podržavaju Readium LCP tehnologiju.

Knjižnice grada Zagreba uvode novi model posudbe e-građe s ciljem poboljšanja korisničkog iskustva čitanja e-knjiga te uvođenja zvučnih e-knjiga kao novih usluga. Od travnja 2024. godine, prestala je s radom dosadašnja aplikacija ZaKi Book kako bi se korisnicima omogućila kvalitetnija i naprednija tehnološka rješenja.

Od sutra se mijenja duljina roka posudbe u zagrebačkim knjižnicama


Za posudbu e-knjiga i zvučnih e-knjiga, članovima Knjižnice grada Zagreba preporučuju se aplikacije koje podržavaju Readium LCP tehnologiju. Za čitanje na mobilnim uređajima preporučuje se Cantook by Aldiko, dok je za čitanje na računalima predložen Thorium Reader. Te aplikacije omogućuju čitateljima brojne funkcionalnosti, poput čitanja naglas, prilagodbe fonta, promjene boje podloge te dodavanja straničnika. Za jednostavnije korištenje navedenih aplikacija, preporučuje se dodavanje OPDS Kataloga.

Provjerite kako će zagrebačke knjižnice raditi preko ljeta


Korisnici i dalje koriste aplikaciju eZaKi za upis u Knjižnice grada Zagreba, obnovu članstva, plaćanje bankovnim karticama te kao digitalnu člansku iskaznicu. Također, eZaKi aplikacijom članovi mogu provjeriti status posudbi i rezervacija te ih po potrebi produžiti. Omogućeno je i kreiranje virtualnih polica te posuđivanje, slušanje i čitanje e-knjiga i e-zvučnih knjiga na osobne uređaje. Nakon preuzimanja, e-građa može biti čitana i slušana na prethodno preporučenim aplikacijama.

Trinaestogodišnjak osvojio titulu „Najčitatelja” s 221 pročitanom knjigom u 2023. godini


Za sve informacije i pomoć prilikom korištenja aplikacija, korisnici se mogu obratiti knjižničarima u najbližoj knjižnici u mreži Knjižnica grada Zagreba. Također, za prijavu eventualnih poteškoća ili slanje prijedloga, dostupna je adresa elektroničke pošte online.kgz@kgz.hr.

IZVOR: KNJIŽNICE GRADA ZAGREBA
FOTO: PEXELS