LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Što nas očekuje na malim ekranima u 2014.?

Nove serije u novoj godini

Provjerite koje su to najočekivanije serije u 2014. te kada se na male ekrane vraćaju vaši najdraži fiktivni prijatelji.

Provjerite koje su to najočekivanije serije u 2014. te kada se na male ekrane vraćaju vaši najdraži fiktivni prijatelji.

Nova godina označava dolazak mnogobrojnih novih serija na male ekrane. Neke od njih doživjet će možda pet epizoda prije nego padnu u zaborav, a neke će postati novi Breaking Bad ili Game of Thrones.

Pregledali smo ponudu novih serija u 2014. i donosimo vam listu deset siječanjskih premijera koje najviše obećavaju.

1. Intelligence (7. siječnja; CBS)

Gotovo četiri godine nakon završetka Izgubljenih, Josh Holloway se vraća na male ekrane kao obavještajni operativac koji u mozgu ima ugrađen mikročip koji mu pruža uvid u sve informacijske baze podataka. Njegovu šeficu u ovoj akcijskoj SF drami glumi Marg Helgenberger, koja je prije dvije godine napustila CSI.

2. Killer Women (7. siječnja; ABC)

U ovoj kriminalističkoj seriji glavni lik, kojega glumi Tricia Helfer (Battlestar Galactica), je Molly Parker. Molly, jedina žena u uredu teksaških rendžera, odvažna je i smiona te zna kako doći do istine i ne preže ni pred čime kako bi to postigla.

3. Chicago PD (8. siječnja; NBC)

Chicago PD spin-off je serije Chicago Fire, a odvija se u jednoj od policijskih postaja Chicaga, u maniri klasičnih policijskih serija. Chicago PD smještena je u isti fiktivni svijet kao i mnoge druge policijske i pravničke serije koje se prikazuju na NBC-u. Jedna od tih serija je i Zakon i red: Odjel za žrtve, čiji će se glavni likovi pojaviti u jednoj epizodi Chicago PD-a.

4. The Spoils of Babylon (9. siječnja; IFC)

Ova komična mini serija koja parodira poznate američke mini serije, poput Ptice umiru pjevajući, u šest epizoda okupila je vrlo impresivnu glumačku postavu (Michael Sheen, Will Ferrell, Tim Robbins, Jessica Alba, Val Kilmer, Tobey Maguire, Kristen Wiig, Haley Joel Osment...). Upravo zbog toga jedna je od najočekivanijih premijera sezone. Serija se centrira oko obitelji Morehouse, točnije kćeri i posvojenog sina, koji dijele malo više od bratsko-sestrinske ljubavi.

5. Enlisted (10. siječnja; Fox)

U ovome sitcomu glavni likovi su tri brata koji služe u američkoj vojsci i igrom slučaja počnu služiti u istoj vojnoj bazi u Floridi. Najstariji brat (Geoff Stults) je narednik, srednji brat (Chris Lowell) je skupnik, a najmlađi brat (Parker Young) je pozornik. Mnoštvo komičnih situacija je zagarantirano dok braća pokušavaju ponovno uspostaviti povezanost koju su imali u djetinjstvu.

6. Helix (10. siječnja; Syfy)

Syfy (Battlestar Galactica, Eureka, Sanctuary, Stargate trilogija) je pripremio novu SF triler dramu Helix, u kojoj tim znanstvenika putuje na Arktik kako bi istražili moguće pojavljivanje ubojitog virusa. Glavnog lika tumači Billy Campbell, koji je uz Selu Ward glumio u seriji Opet iznova, a prva epizoda Helixa podsjeća na Osmog putnika. Nemojte gledati prije spavanja!

7. True Detective (12. siječnja; HBO)

Prva od dvije siječanjske premijere za HBO je kriminalistička drama smještena u Louisianu. Bivši komičari Matthew McConaughey i Woody Harrelson glume detektive koji već 17 godina pokušavaju uhvatiti serijskog ubojicu. True Detective je antologijska serija, što znači da će iduća sezona – a ako je vjerovati dosadašnjim kritikama, bit će je – imati potpuno drugačije likove koje će tumačiti drugi glumci (nešto poput American Horror Story).

8. Looking (19. siječnja; HBO)

Druga siječanjska premijera za HBO je polusatna komedija o grupi gay prijatelja iz San Francisca koji pokušavaju pronaći sreću u ljubavnom životu – nešto poput gay Seks i grada.

9. Rake (23. siječnja; Fox)

Pravnička komična drama Rake centrirana je na autodestruktivnog odvjetnika (Greg Kinnear) koji je u svađi sa svima: bivšom suprugom, sucima, pomoćnikom javnog tužitelja, pa čak i svojim kladioničarem. Rake će se zasigurno svidjeti fanovima drugih samodestruktivnih likova, poput doktora Housea ili Hanka Moodyja (Californication).

10. Fleming: The Man Who Would Be Bond (29. siječnja; BBC America, Sky Atlantic)

Ova biografska mini serija u četiri dijela priča je o Ianu Flemingu, ocu najpoznatijeg tajnog agenta na svijetu – Jamesa Bonda. Fleminga glumi Dominic Cooper (Captain America: The First Avenger, Mamma Mia!), a njegovu ljubavnicu Ann O'Neill Lara Pulver (poznata kao Irene Adler iz BBC-jevog Sherlocka)

Osim siječanjskih premijera, u prvoj polovini godine očekuju nas još neke serije: komedija Sirens Denisa Learyja; povratak Jamesa Van Der Beeka u seriji Friends with Better Lives; mini serija Fargo, nastala prema istoimenom filmu braće Coen; psiho-seksualna horor serija Penny Dreadful; te američka verzija prošlogodišnje britanske uspješnice Broadchurch pod nazivom Gracepoint.

Ukoliko već gledate previše serija i samo iščekujete povratak već dokazanih uspješnica, razveselit će vas vijest da se nakon dugoiščekivane treće sezone BBC-evog Sherlocka, koja nas je razveselila s prvim danom 2014., s novim sezonama vrlo brzo vraćaju i Djevojke (Girls, 3. sezona; 12.1.), Besramnici (Shameless, 4. sezona; 12.1.), Vikings (2. sezona; 27.2.), Hannibal (2. sezona; 28.2.), Igra prijestolja (Game of Thrones, 4. sezona; 31.3.) i Orphan Black (2. sezona; 19.4.), a od 14. siječnja na Netflixu će biti dostupna cijela druga sezona serije House of Cards.

Javite nam kako vam se sviđaju nove serije, ali ne zaboravite učiti za ispite!

FOTO: IFC