LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna književna akcija

Novac od kupnje knjiga triju queer autorica donira se žrtvama nasilja

25% prihoda od kupnje jedne ili paketa od triju knjiga odlazi u fond #SpasiMe za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog i seksualnog nasilja. Humanitarna akcija traje do 8. ožujka. 

25% prihoda od kupnje jedne ili paketa od triju knjiga odlazi u fond #SpasiMe za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog i seksualnog nasilja. Humanitarna akcija traje do 8. ožujka. 

Udruga Domino i zaklada Solidarna pokrenule su humanitarnu književnu akciju kako bi, kako kažu njihovi predstavnici, i nakon Valentinova, sve do nadolazećeg Dana žena, nastavili širiti ljubav, odgovornost i solidarnost. U njenu se sklopu, naime, prodaju književna izdanja triju queer autora/ica: Susan Sontag, Hervéa Guiberta i Camile Sose Villade, koja pružaju intimne uvide u njihove ljubavi, afere i seksualnost.

Kupnja knjige ili čitavog paketa moguća je u web-shopu zaklade Solidarna. 25% prihoda odlazi u fond #SpasiMe za hitnu pomoć i zaštitu žrtava obiteljskog i seksualnog nasilja. Akcija traje do 8. ožujka

– Povodom Dana zaljubljenih i Međunarodnog dana žena, odlučili smo istaknuti priče onih čije se ljubavi rijetko spominju u hrvatskoj javnosti. Od početka svojeg izdavačkog i programskog djelovanja, Domino nastoji stvarati prostor za zanemarene narative i perspektive queer identiteta i ljubavi. Mnoge od marginaliziranih osoba čije priče ističemo meta su diskriminacije i nasilja što je jedan od razloga zbog kojih ovom akcijom želimo podržati fond #SpasiMe posvećen pružanju konkretne i interventne skrbi žrtvama nasilja. Fond je usmjeren na ekonomsku, pravnu, psihološku, liječničku i stambenu pomoć, a pokrenut je iz potrebe da se javnost osvijesti o problemu rastućeg obiteljskog, partnerskog i svakog drugog oblika nasilja. Na web stranicama zaklade Solidarna u sklopu akcije dostupne su tri naše knjige koje je moguće kupiti zasebno ili u paketu za 250 kn. – pojašnjavaju organizatori akcije.

Navode i o kojim se trima knjigama radi:

Loše djevojke Camile Sose Villade, naše najnovije izdanje, nagrađivani je autobiografski roman o 19-godišnjoj trans ženi koja se doseljava u veliki grad i pridružuje skupini transseksualnih radnica. Mauzolej ljubavnika Hervéa Guiberta, roman koji to nije, okuplja godine autorovih bilježaka o nemogućoj ljubavi, osamljenosti, seksu, snovima, homoseksualnosti, čitanju i pisanju, fotografiji, obitelji, bolesti i strahu od smrti. Ponovno rođena prva je knjiga dnevnika Susan Sontag u kojoj kroz njena intimna promišljanja o prvim lezbijskim odnosima, braku i majčinstvu čitatelj dobiva uvid u nastanak i razvoj jednog od vodećih umova 20. stoljeća. 

FOTO: DOMINO