LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Virtualne izložbe

Noć knjige: Knjižnica FFOS-a priprema program koji se dotiče i fakulteta u doba korone

Povodom Noći knjige Knjižnica FFOS-a priprema dvije virtualne izložbe: „Knjige koje su promijenile svijet” i „FFOS u doba korone”.

Povodom Noći knjige Knjižnica FFOS-a priprema dvije virtualne izložbe: „Knjige koje su promijenile svijet” i „FFOS u doba korone”.

Povodom Noći knjige koja se u Hrvatskoj obilježava 23. travnja i Knjižnica Filozofskog fakulteta u Osijeku priprema virtualno slavlje. Manifestaciji će se pridružiti dvjema izložbama fotografija pod motom #ostanidoma #umjetnostnaspovezuje #knjigekojesupromijenilesvijet. 

– Prva izložba – Knjige koje su promijenile svijet – posvjedočit će kolika je snaga knjige kao pokretača promjena i kolika je snaga pročitanoga teksta. Istaknut će knjige koje su promijenile svijet i zauvijek ostale u sjećanju brojnim naraštajima čitatelja.

Druga izložba – FFOS u doba korone – zamišljena je kao nova knjiga koja pokazuje kako je u trenutačnim okolnostima izazvanima epidemijom koronavirusa izmijenjen život te visokoškolske ustanove. Izložba će ispričati priču o aktivnostima Fakulteta tijekom perioda samoizolacije, životu njegovih prostora bez studenata, ali i (samo)izolacijskom životu stalnoga rezidenta fakultetske Knjižnice – mačka Đive Gundulića. – poručuju s FFOS-a.


Vezano: Na ovogodišnjoj Noći knjige nema izolacije i usamljenosti – „S knjigom nisi izoliran!”


Navedene virtualne izložbe od 23. travnja u večernjim satima bit će dostupne na mrežnim stranicama Fakulteta i na društvenim mrežama.

FOTO: FFOS