LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Noć kazališta 2014.

Kazališne predstave širom zemlje

Danas se održava šesta Noć kazališta koja je programom zasad najbogatija.

Danas se održava šesta Noć kazališta koja je programom zasad najbogatija.

Europska noć kazališta jednodnevna je manifestacija koja se održava svake treće subote u mjesecu studenom. Ove godine održava se šesti put, a uz Hrvatsku u njoj sudjeluju i Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Slovačka i Srbija. U Hrvatskoj se Noć kazališta održava u 43 grada na 77 lokacija, a ukupno se nudi 148 predstava od 95 različitih institucija, udruga i kazališta. Neke predstave su besplatne, no cijena ostalih je snižena; stoga ne čudi moto ovogodišnje manifestacije: Nisu izbori, a svi se trgaju za stolicu.

Osim predstava, posjetitelje očekuje i više od 70 različitih popratnih programa, koncerti, radionice, druženja uz kuhano vino i kestene. Noć kazališta započela je u Suhopolju u ponoć, a predstave se odvijaju tijekom čitavog današnjeg dana.

Poseban program održava se u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci pod nazivom Vaše kazalište u (g)radu. Program omogućuje sudjelovanje na probama opere, baleta i drame, razgledavanje kazališta te razgovor s redateljem Oliverom Frljićem. Najbogatiji program ima Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku koje nudi 7 predstava i 7 popratnih programa, a ulaz na programe i sudjelovanje na radionicama su besplatni.

Detaljan program za svako mjesto može se vidjeti na službenim stranicama manifestacije. 

Prošle godine je više od 50 000 ljudi posjetilo predstave i popratne programe Noći kazališta. Organizatori se nadaju da će ove godine nadmašiti tu brojku. Dakle, večeras svi u kazalište!

FOTO: FACEBOOK/NOĆ KAZALIŠTA