LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbeno natjecanje

Natjecanje pjevačkih zborova: dodjeljuje se nagrada za najbolju izvedbu u karanteni

U sklopu 15. natjecanja hrvatskih pjevačkih zborova dodjeljuje se nagrada za najbolju online vokalnu izvedbu za trajanja karantene.

U sklopu 15. natjecanja hrvatskih pjevačkih zborova dodjeljuje se nagrada za najbolju online vokalnu izvedbu za trajanja karantene.

Centar za kulturu Trešnjevka pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizira 15. natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova – Zagreb 2020. Održava se online do 15. lipnja, u skladu s mjerama socijalnog distanciranja. 

U njegovu je sklopu organizirana dodjela posebne nagrade za najbolju online vokalnu izvedbu ansambla za trajanja karantene. Prijave se zaprimaju do 11. svibnja 2020. godine.

– Dobitnici ove prigodne revijalne nagrade pridružit će se pobjednicima službenog dijela Natjecanja na Gala koncertu Zlatni zborovi 2021. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. – poručuju iz Centra za kulturu Trešnjevka

Vokalni ansambli i zborovi iz Hrvatske na Natjecanje se pak mogu prijaviti do 15. lipnja, dodaju iz Centra, i to slanjem svojih izvedbi koje plasiraju dok traju mjere socijalnog distanciranja. Tako mogu osvojiti prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora.

– Cilj je provedbe Natjecanja online i dodjele navedenih nagrada pohvaliti sve zborove i vokalne ansamble koji su uspjeli pripremiti natjecateljski program te putem društvenih mreža promovirati izvrsno višeglasno pjevanje, čak i u izvanrednim okolnostima socijalnog distanciranja. – napominju organizatori.

Kažu i da aktivnih zborova ne nedostaje ako je suditi po dosad pristiglim prijavama. Dodatne informacije nalaze se na web-stranici Centra za kulturu Trešnjevka.

FOTO: PIXABAY