LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FAK organizira natječaj

Natječaj za najbolju recenziju „Matej Lovrić”: Gledajte, pišite, čitajte i idite besplatno u kino cijelu godinu

Gledajte filmove, osjetite inspiraciju, zagrijte stolac i potrudite se da vaš konj za utrku bude što pismeniji, stilski dotjeraniji te kvalitetno argumentiran.

Gledajte filmove, osjetite inspiraciju, zagrijte stolac i potrudite se da vaš konj za utrku bude što pismeniji, stilski dotjeraniji te kvalitetno argumentiran.

Od 1. do 30. lipnja održat će se treći Natječaj za najbolju recenziju „Matej Lovrić”.

Sve ljubitelje filmova i pisanja, sve potencijalne buduće recenzente, kritičare i novinare te sve pojedince koje svoje misli i dojmove vole bilježiti na papir pozivamo da se pridruže u još jednom kreativnom lovu na odlične nagrade.

Natječaj za najbolju recenziju „Matej Lovrić” pokrenuli smo 2013. godine u znak sjećanja na preminuloga prijatelja, kolegu i suosnivača FAK-a Mateja Lovrića.

Ove su godine u cipele glavnih sponzora uskočili Cineplexx, filmska web-stranica Cinephilia & Beyond te ThemeBags, koji su se pobrinuli da se vrijedni natjecatelji i budući Rogeri Eberti ne bore samo za čast i prestiž titule pobjednika. Više o nagradama pročitajte ovdje.

Kome će nagrade pripasti, udruženim snagama odlučit će FAK-ov žiri pojačan četveročlanim glavnim žirijem u sastavu: Marko Njegić, filmski kritičar koji piše za Slobodnu Dalmaciju, Franjo Janeš, književnik, profesor njemačkog jezika i veliki filmski entuzijast, Lana Pukanić, urednica odličnog i sve popularnijeg portala Muf, i Boris Fraiman, osnivač fenomenalne filmske web-stranice Cinephilia & Beyond. Nakon što FAK-ov žiri odredi deset finalista, sudbinu pobjednika prepuštamo u pouzdane ruke ovogodišnjega glavnog žirija.

Što se tiče pravila natječaja, detalje možete pogledati ovdje, a ukratko ću vam samo reći da pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci koji se pisanjem ne bave profesionalno; da tekstovi ne moraju biti isključivo recenzije filmova (slobodno pišite o serijama, animiranim filmovima); da recenzije ne smiju biti kraće od 600 riječi; da svaki pojedinac na natječaju može sudjelovati samo s jednim tekstom.

Sve ostalo što vas zanima možete pronaći na ranije spomenutoj stranici s najčešćim pitanjima i odgovorima, a ako još nešto nije jasno, pitajte na mail: ml.natjecaj@gmail.com. To je ujedno i e-mail adresa na koju ćete slati svoje radove, zaključno 30. lipnja u ponoć. Rezultati natječaja objavit će se u roku od tjedan dana.

Natječaj službeno počinje 1. lipnja, ali to ne znači da morate čekati posljednji trenutak kako biste se primili posla. Gledajte filmove, osjetite inspiraciju, zagrijte stolac i potrudite se da vaš konj za utrku bude što pismeniji, stilski dotjeraniji, kvalitetno argumentiran itd. Gledajte, pišite, uživajte u filmovima i kreativnom radu. Uz malo sreće, većina nagradnog fonda završit će na vašoj adresi.

FOTO: TELEGRAPH