LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Glazbena umjetnost

Nastavlja se uspješna suradnja Muzičke akademije i Zagrebačke filharmonije!

Ulaznice su besplatne, a preuzimaju se na blagajni Zagrebačke filharmonije i nije ih potrebno rezervirati.

Ulaznice su besplatne, a preuzimaju se na blagajni Zagrebačke filharmonije i nije ih potrebno rezervirati.

I ove sezone, u kojoj Muzička akademija slavi velikih 100 godina djelovanja, mladi glazbenici imaju priliku nastupiti uz Zagrebačku filharmoniju koja je prošle godine proslavila 150 godina djelovanja! 

Koncert na dar dvije institucije već tradicionalno dva puta u godini daruju Gradu Zagrebu, profesorima i studentima Muzičke akademije i svim studentima Sveučilišta u Zagrebu, pretplatnicima Zagrebačke filharmonije, Hrvatskoj glazbenoj mladeži i ostaloj publici.
 
Drugi zajednički koncert u ovoj sezoni održat će se u utorak 24. svibnja u 19.30 u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a Filharmonijom će ovom prilikom dirigirati Matija Fortuna!
 
Koncert na dar otvorit će student treće godine klavira pod mentorstvom Rubena Dalibaltayana Arsen Dalibaltayan koji će izvesti Rahmanjinovljev Koncert za klavir i orkestar u d-molu, br. 3, op. 30

Slijedit će ga bas-bariton Benjamin Šuran, student druge godine u klasi Vlatke Oršanić, izvedbom Mentre gonfiarsi l'anima, arije Atille iz istoimene Verdijeve opere. Koncert će zaključiti violončelist na petoj godini Martin Kutnar, student Krešimira Lazara, Dvořákovim Koncertom za violončelo i orkestar u h-molu, op. 104.
 
Ulaznice za Koncert na dar su besplatne, a preuzimaju se na blagajni Zagrebačke filharmonije i nije ih potrebno rezervirati
FOTO: PIXABAY