LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kazališne izvedbe

Nakon tromjesečne pauze ponovno radi Teatar EXIT; na repertoaru su dvije najnovije predstave

U Teatru Exit i u Studiju EXIT na reprertoaru su dva najnovija naslova – predstava koja iz budućnosti s malo smijeha gleda na pandemiju te predstava koja progovara o usamljenosti, socijalnim pritiscima i osjećaju nepripadanja.

U Teatru Exit i u Studiju EXIT na reprertoaru su dva najnovija naslova – predstava koja iz budućnosti s malo smijeha gleda na pandemiju te predstava koja progovara o usamljenosti, socijalnim pritiscima i osjećaju nepripadanja.

Nakon gotovo tromjesečne pauze uzrokovane epidemiološkim mjerama, Teatar EXIT najavljuje povratak u kulturnu i kazališnu zagrebačku ponudu. Na repertoaru su dva najnovija naslova koji se izvode na dvjema lokacijama tijekom dva vikenda – riječ je o predstavi Fešta u Teatru EXIT te predstavi Tiha noć u Studiju EXIT. 

Fešta je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine koji ujedno glume u predstavi. Umjetnička je savjetnica na projektu Anica Tomić.

– Ako vam je dosta pandemije, prepustite se predstavi Fešta koja će vas odvesti 5 godina u budućnost iz koje će se na pandemiju gledati s barem malo smijeha. Naime, predstava je koncipirana kao proslava 5. godišnjice braka bračnog para Josipe i Josipa koji su organizirali tematsku zabavu pod maskama kao sjećanje na svoje vjenčanje 2020. godine. Par će vam na proslavi otkriti sve o sebi i svom odnosu – i ono što su planirali i ono što nisu. Publika pritom neće samo svjedočiti njihovim pričama, nego će biti i dio njih. O čemu se točno radi, najbolje ćete provjeriti ako osobno dođete na ovu neobičnu proslavu godišnjice braka u subotu, 20. 3, i petak, 26. 3, u 20 h u Ilicu 208. – poručuju iz kazališta.

Foto: Hrvoje Zalukar

U Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) na repertoaru je Tiha noć, u izvedbi Franje Dijaka te u režiji Matka Raguža.

– Predstava progovara o usamljenosti, socijalnim pritiscima i osjećaju nepripadanja stavljenih u kontekst Božića. Iako najprigodnija za božićno vrijeme, priča je to koja ima dublju pozadinu i koja se proživljava u svakom dijelu godine pa tako i u vrijeme Uskrsa koji nam se bliži, a čiji su zahtjevi i okolnosti vrlo slični onim božićnim. Bitka je to sa samim sobom koja se vodi neprestano, a kako ju je na Badnjak vodio Bruno, glavni junak ove priče, možete vidjeti narednih subota, 20. 3. i 27. 3, u 19 h u Gundulićevoj 37/1. – pojašnjavaju iz kazališta.

Ulaznice su dostupne online u sustavu Ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT 20. 3. i 26. 3. od 18 do 20 h. Za predstavu Tiha noć dostupne su i na dan izvedbe u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) od 18 do 19 h, gdje je moguće isključivo gotovinsko plaćanje.
FOTO: HRVOJE ZALUKAR