LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Noć muzeja 2023.

Nakon pandemijskih godina napokon otvaramo vrata muzeja za najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja

18. Noć muzeja održava se 27. siječnja u mnogih hrvatskim muzejima, arhivima, knjižnicama i galerijama.

18. Noć muzeja održava se 27. siječnja u mnogih hrvatskim muzejima, arhivima, knjižnicama i galerijama.

Muzeji su centri edukacije, kulturne integracije i interkulturalne kompetencije, nosioci kulturne obnove, centri za razvoj društvene zajednice, centri istraživanja, inovacija, centri motivacije i nezaobilazne destinacije na putovanjima – „Muzeji su važni“, ovogodišnja je tema, osamnaeste po redu, Noći muzeja koja se održava 27. siječnja. Kao i svih prethodnih godina dobivamo priliku potvrditi moć muzeja kroz različite programe i izložbe diljem Hrvatske.

Zadnji petak u siječnju i ove će godine okupiti baštinske, znanstvene i obrazovne ustanove te interpretacijske centre kako bi posjetiteljima ukazali na važnost održivog razvoja kroz očuvanje, prirode, društva i ljudske civilizacije. Upravo je zbog svega toga Hrvatsko muzejsko društvo izabralo ovogodišnju temu s naglaskom na moć muzeja i njihovu ulogu u društvu.

Od Slavonije do Kvarnera pa dalje do Dalmacije i krajnjeg juga države muzeji otvaraju svoja vrata za posjetitelje koji vole umjetnost i koji žele očuvati kulturnu baštinu. Od 2005., kada se manifestacija pokrenula, do danas, broj posjetitelja Noći muzeja iznosi preko 3 500 000, a svakako se očekuje značajan porast nakon ovogodišnje manifestacije.

Ulaz na programe, kao i do sada, trebao bi biti besplatan, a detaljan popis muzeja koji sudjeluju u ovogodišnjoj manifestaciji i njihov program možete pogledati na službenim stranicama Noći muzeja ili na njihovom Facebook profilu.   

FOTO: STUDENTSKI.HR, CANVA