LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u MM centru

Najbolje od regionalnog studentskog stvaralaštva na 4. Reviji studentskog filma

U tri festivalska dana u MM centru Studentskog centra prikazat će se 75 studentskih filmova. Ulaz je na sve projekcije besplatan.

U tri festivalska dana u MM centru Studentskog centra prikazat će se 75 studentskih filmova. Ulaz je na sve projekcije besplatan.

Novo izdanje Revije studentskog filma donosi bogat i šarolik program filmova studenata iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine, a Zagreb od 2. do 4. svibnja postaje središte regionalnog studentskog filmskog stvaralaštva.

U tri festivalska dana u MM centru Studentskog centra prikazat će se 75 studentskih filmova. U Akademskom programu za glavnu nagradu konkurira 38 ostvarenja nastalih u produkciji regionalnih filmskih ili umjetničkih akademija, dok će u Studentskom programu biti prikazano 36 filmova u konkurenciji te jedan film izvan konkurencije.

Iako su stilski raznoliki i rodovski raznovrsni – studentskim filmovima ipak je nešto zajedničko. Kritički je to odnos prema tjelesnosti i seksualnosti te prema često surovoj stvarnosti ne samo studentskog života, već društva općenito. U zakučastim filmskim svjetovima autori i autorice vode nas u snovita područja, preispituju našu definiciju ljepote, humanosti te nas osvješćuju ne libeći se provokacija. Masturbacija, nukleus obitelj, memorija, samoća, siromaštvo, ljubav, humor, zajedništvo – samo su neke od tema koje tvore uzbudljiv filmski odnos prema stvarnosti iz perspektive mladih autora. Jednostavno – parafraziramo li naslov jednog filma – žalit će tko Reviju prespava.

Ulaz je na sve projekcije besplatan, a raspored se nalazi ovdje.

Žiri u sastavu Nikica Gilić, Sara Hribar i Marina Uzelac dodijelit će nagradu Veliki lonac za najbolji akademski film, dok će žiri u sastavu Iva Rosandić, Luka Galešić i Neven Dužanec dodijeliti nagradu Mali lonac za najbolji studentski film. Nakon dodjele nagrada slijedi afterparty u &TD-u.

U suradnji s Kinoklubom Zagreb u sklopu Revije održat će se i intenzivna radionica filmske kritike pod mentorstvom Višnje Vukašinović. Tekstovi polaznika/ica bit će objavljeni, a najbolji nagrađen godišnjom pretplatom na Hrvatski filmski ljetopis. Prijave na radionicu traju do 26. travnja.

Četvrto izdanje Revije studentskog filma organizira Grupa sedam u suradnji s Akademskim filmskim klubom i Studentskim centrom u Zagrebu. Više informacija nalazi se na Facebook eventu.

FOTO: SCREENSHOT