LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Revija hrvatskih kratkometražnih filmova

Najbolje iz filmske produkcije prikazano u Osijeku na Filmskoj RUNDI

Iza manifestacije u organizaciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar to go još je jedno uspješno održano izdanje Filmske RUNDE. I ovog je puta filmašima, profesionalncima, amaterima i svim ljubiteljima sedme umjetnosti ponudila jedinstveni kulturni sadržaj.

Iza manifestacije u organizaciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar to go još je jedno uspješno održano izdanje Filmske RUNDE. I ovog je puta filmašima, profesionalncima, amaterima i svim ljubiteljima sedme umjetnosti ponudila jedinstveni kulturni sadržaj.

Treće izdanje Filmske RUNDE, revije hrvatskih kratkometražnih filmova u Osijeku, završilo je u nedjelju, 27. svibnja 2018. godine U tri dana kroz glavni je program publika imala priliku premijerno pogledati više od dvadeset kvalitetnih i nagrađivanih filmova svih rodova.

Podršku reviji došao je izraziti i ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Daniel Rafaelić.

– Ogroman je gušt po drugi put stajat ovdje i podržavat Filmsku RUNDU, te divne ljude koji omogućavaju da Osijek ima ne samo kino na otvorenom, nego ovako kvalitetne filmove. Ovo je jedan vrlo zanimljiv odabir filmova svih rodova i kad skupite u Osijeku te filmove na jednom mjestu, dobijete katalog najboljeg iz godišnje produkcije. – istaknuo je Rafaelić te dodao da je revija postala tradicija koju se treba nastaviti njegovati.

Filmska RUNDA mjesto je susreta filmaša, profesionalaca i amatera, ali i svih ljubitelja sedme umjetnosti i kao takva nudi jedinstven kulturni sadržaj u gradu. Njezinu važnost prepoznaje i Društvo hrvatskih filmskih redatelja, a u njihovo ime reviju je posjetila i redateljica Katarina Zrinka Matijević koja je izjavila:

– Mislim da je kulturna uloga Filmske RUNDE vrlo velika zato što ljudi nemaju prilike vidjeti kratke filmove ni u Zagrebu tako da vjerujem da nemaju niti u Osijeku. Ovo što Filmska RUNDA radi je stvarno vrlo važno jer izabirete najbolje od najboljega.  

Filmska RUNDA svake godine stavlja u fokus određenu granu filmske profesije, a nakon prošlogodišnjeg fokusa na scenariste, ove je godine u fokusu bilo snimanje s naglaskom na osječke direktore fotografije.

– Naredih godina voljeli bismo otići u smjeru da netko tko u kontinuitetu prati Filmsku RUNDU zaista može saznati apsolutno sve o tome koja su sva zanimanja potrebna, kako ona međusobno surađuju i djeluju i možda potaknuti ljude da zaista sami probaju napraviti sa svojom ekipom neki film. – istaknula je Dalija Dozet, jedna od organizatorica.

Filmska RUNDA nastala je u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar to go, a uz filmske projekcije, program revije sačinjavaju i paneli otvorenog tipa u kojima se kroz interakciju autora i publike propituje značaj kratke filmske forme i mogućnosti njezine realizacije u Osijeku i Hrvatskoj.

FOTO: KRISTINA ALILOVIĆ