LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljubav Petra i Katarine Zrinski

Nagrade na natječaju za kratku ljubavnu priču „Moje drago serce“ i do 5000 kuna

Do 15. ožujka traju prijave za najbolju ljubavnu kratku priču. Sudjelovati mogu svi autori iz Hrvatske i inozemstva, ali je nužno da tekstovi budu na hrvatskom jeziku.

Do 15. ožujka traju prijave za najbolju ljubavnu kratku priču. Sudjelovati mogu svi autori iz Hrvatske i inozemstva, ali je nužno da tekstovi budu na hrvatskom jeziku.

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj objavila je, petu godinu zaredom, natječaj pod nazivom Moje drago serce, u sklopu kojeg dodjeljuje Nagradu Stjepko Težak, u spomen na hrvatskog jezikoslovca. Natječaj, koji se odvija pod pokroviteljstvom Grada Ozlja, dobio je naziv prema početnim riječima pisma kojeg je uputio Petar Zrinski svojoj supruzi Katarini Zrinski noć uoči svojega smaknuća.

Potresno i teško pismo koje možete pročitati na poveznici svjedok je velike ljubavi, a može poslužiti kao inspiracija upravo za vašu kratku priču. Najvažniji je uvjet da ona mora biti vezana uz Ozalj i njegovu kulturno-povijesnu baštinu.

Prijaviti se mogu svi autori iz Hrvatske i inozemstva, no prihvaćaju se tekstovi pisani isključivo na hrvatskom jeziku. Dužina im ne smije prijeći 5 kartica (9000 znakova s prazninama) te ne smiju već biti objavljeni. Detalje o natječaju i načinu slanja kratke priče možete pronaći na poveznici.

Ako vas samo pismo i koncept natječaja nisu zaintrigirali, onda će vas dodatno potaknuti tri novčane nagrade. Naime, za najbolju kratku ljubavnu priču dodjeljuje se 5000 kn, dok je nagrada za drugoplasiranu 3000 kn, a 1500 kn ide onoj koja se nađe na trećem mjestu. Još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima u sklopu obilježavanja Dana grada Ozlja, 30. travnja 2018. godine, kada će se proglasiti pobjednik natječaja.

Nakon što ste se odlučili okušati u malo drugačijoj tematici kratkih priča i već ste spremno izoštrili vaše pero, jedina preostala bitna informacija jest da se radovi šalju do 15. ožujka 2018. godine  

 

 
FOTO: FACEBOOK