LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kulturno ljeto

Na jubilarnim Ljetnim noćima Teatra EXIT 23 naslova

Osim hit-predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, publika će u Muzeju za umjetnost i obrt pogledati 2 regionalna i 6 domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Osim hit-predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, publika će u Muzeju za umjetnost i obrt pogledati 2 regionalna i 6 domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Jubilarne, desete Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt traju od 27. lipnja do 3. kolovoza 2019, a svojim bogatim programom upotpunit će još jedno kulturno ljeto u Zagrebu. U sklopu ovogodišnjeg izdanja izvest će se 23 naslova, a program će prvog dana u 21:00 otvoriti nagrađivana predstava Pluća Duncana Macmillana u režiji Aide Bukvić s Jadrankom Đokić i Amarom Bukvićem u glavnim ulogama.

Osim hit-predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput SHAKEspeare na EXit, Ja, tata!, Kako misliš mene nema?!, Pluća, Konstelacije, Izložak br. 49, Voliš li me?, Cabaret – koncert za žlice i gitaru, CABAres CABArei, Balon, Münchhausena itd., publika će moći pogledati 2 regionalna i 6 domaćih gostovanja te jednu praizvedbu.

Tako će se publici ovo ljeto Atelje 212 iz Beograda predstaviti komedijom Režim ljubavi Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, a Sarajevski ratni teatar – SARTR najnagrađivanijom predstavom sezone u BiH Jedvanosimsoboakalomistobo Aleša Kurta i Nejre Bajrić u režiji Aleša Kurta. Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati dvije splitske predstave: monodramu Domaši prema tekstu i režiji Ane Marije Veselčić u koprodukciji Gradskog kazališta lutaka Split i Umjetničke akademije u Splitu te intimnu i potresnu predstavu HNK-a Split Obitelj Denisa Kellyja u režiji Ivana Plazibata.

Iz Zagreba gostuju RadioTeatar Bajsić i prijatelji predstavom Hoerspiel – mala igra za slušanje (i gledanje) čija je izvedba posvećena prije dvije godine preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru i glazbeniku Anti Perkoviću, a od koje je prihod namijenjen humanitarnim svrhama, zatim Akademija dramske umjetnosti s ispitnom produkcijom San ivanjske noći Williama Shakespearea pod mentorstvom Renea Medvešeka, Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko Cirkus Teatrom virtuoznom monodramom Mistero Buffo Daria Foa u režiji Lee Delong i izvedbi Dražena Šivaka te Tragači u. o. i Centar KNAP s predstavom Nora – trenutak pobune Jelene Hadži-Manev u režiji Frane Marije Vranković.

Zagrebačka praizvedba predstave Buđenje Brada Bircha u režiji Aide Bukvić koprodukcija je Teatra EXIT i Osječkog ljeta kulture 2019.

FOTO: TEATAR EXIT