LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program Rijeka 2020

Na Festivalu queer i feminističke kulture sudjeluje i riječki Filozofski fakultet

Od 15. do 17. listopada u Rijeci će se održati Festival queer i feminističke kulture na kojem će se propitivati predrasude i pozivati na njihovo promišljanje!

Od 15. do 17. listopada u Rijeci će se održati Festival queer i feminističke kulture na kojem će se propitivati predrasude i pozivati na njihovo promišljanje!

I ove će se godine, unatoč pandemiji, u Rijeci održati Festival queer i feminističke kulture u periodu od 15. do 17. listopada. Tema ovogodišnjeg festivala je Semo qua, u prijevodu Tu smo, a s obzirom na to da ove godine riječka lezbijska udruga LORI slavi 20 godina svi sadržaji propitivat će predrasude i pozivati na njihovo promišljanje.

Za ovogodišnji festival pripremljene su brojne izložbe, performansi, panel-rasprave, radionice, kao i veliki Queer-UP! Party. Sve aktivnosti organizirat će članice udruge LORI u suradnji s PaRiterom, GSG i CŽS FFRI, a sve to ne bi bilo moguće i bez vrijednih volontera i volonterki koji su samo zbog ovog događanja došli iz zemalja diljem svijeta. 

Tema festivala, Semo qua, ukazuje na značajan doprinos LGBTIQ osoba u području aktivizma i umjetnosti te se na taj način pokazuje solidarnost i podrška području queer i feminističke kulture. Ovaj festival idealan je za vas ako želite upoznati svjetske i domaće zanimljive umjetnike i umjetnice, plesače i plesačice, kao i aktiviste i aktivistkinje. Usto, naučit ćete nešto novo kroz panel-rasprave i opustiti se uz radionice.

Festival je dio programskog pravca Kuhinja različitosti u okviru programa Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, a cijeli raspored programa možete pogledati na poveznici. Dođite jer vas čeka kutak sreće, zabave i umjetničke inspiracije!