LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nastup u Koncertnoj dvorani Blagoja Berse

Muzička akademija zatvara sezonu koncertom našeg mladog i uspješnog Ivana Krpana

Dobitnik državne nagrade za najbolje umjetničko ostvarenje na području glazbe održat će posljednji ovosezonski koncert na Muzičkoj akademiji.

Dobitnik državne nagrade za najbolje umjetničko ostvarenje na području glazbe održat će posljednji ovosezonski koncert na Muzičkoj akademiji.

U petak, 8. lipnja 2018, u 19:30, pijanist Ivan Krpan održat će koncert u dvorani Blagoje Bersa. Ovim događajem Muzička akademija u Zagrebu zatvara koncertnu sezonu 2017/2018.

Mladi zagrebački pijanist Ivan Krpan, rođen 1997. godine, održat će recital s djelima Roberta Schumanna (Arabeska op. 18,  Fantazija op. 17) i Frederica Chopina (24 preludija). Nakon što je ovaj program izvodio na turnejama u Italiji i Južnoj Koreji te na koncertu u Bergenu (Norveška), i zagrebačka publika ima priliku čuti njegove interpretacije. Snažan zamah njegovoj karijeri dala je pobjeda na jednom od najvećih svjetskih pijanističkih natjecanja Ferruccio Busoni u Bolzanu 2017. godine Od tada nastupa diljem svijeta, a s programom koji će izvesti na ovom koncertu ostvario je i prvu studijsku snimku u Berlinu za Idagio – internetski portal specijaliziran za klasičnu glazbu.

Naš uspješni mladi pijanist dobitnik je najviše državne nagrade Vladimir Nazor za najbolje umjetničko ostvarenje na području glazbe u Republici Hrvatskoj u 2017. godini za koncert koji je u dvorani Blagoje Bersa održao u rujnu prošle godine Nagrada će mu biti svečano dodijeljena 19. lipnja u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu.

Cijena ulaznice iznosi 30 kuna.

FOTO: FLICKR