LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jugoslavenska kinematografija

Multimedijalna manifestacija "Tišina molim!" posvećena je filmu i gradu Dubrovniku

Manifestacija "Tišina molim!" i ove godine nastavlja s projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku. Program, također, nudi filmsku turu po gradu i brojne druge sadržaje.

Manifestacija "Tišina molim!" i ove godine nastavlja s projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku. Program, također, nudi filmsku turu po gradu i brojne druge sadržaje.

Filmska manifestacija Tišina molim! održat će se od 24. travnja do 30. travnja 2017. godine Film i Grad od 1919. tema je cjelokupnog programa predviđenog za ovu godinu, a ova multimedijalna manifestacija realizirana je u travnju prošle godine po prvi put u Dubrovniku.

Fokus unutar zadane teme bit će usmjeren na razdoblje jugoslavenske kinematografije koje je za Dubrovnik kao lokaciju snimanja bilo vrlo značajno. Program će prikazati neke od filmova iz tog razdoblja, a predavanje će održati poznati hrvatski filmski kritičar, profesor povijesti i sadašnji v.d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, Daniel Rafaelić.

Tišina, molim! bavit će se temom filmskog turizma na panel-diskusiji u kojoj će sudjelovati eminentni domaći i strani stručnjaci kao što je već spomenuti Rafaelić. Poseban je gost predsjednik Španjolske filmske komisije Carlos Rosado od kojeg ćemo čuti iskustva Španjolske kao filmske destinacije. Uz njih će još biti predstavnik Turističke zajednice Grada Dubrovnika i predstavnik lokalnih turističkih agencija.

Manifestacija nastavlja s projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku s hrvatskim i engleskim prijevodom. Među njima se posebno ističe nacionalna premijera indijskog akcijskog hita Fan, snimljenog 2015. godine te, prvi put nakon skoro 80 godina, projekcija dokumentarnog filma Dubrovnik iz 1939. koji se sve do prije par godina smatrao izgubljenim. Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati u predstavljanju restauriranog vinila s također nedavno pronađenim soundtrackom jednog od najpoznatijih jugoslavenskih SF filmova Gosti iz Galaksije popraćenog projekcijom istoimenog filma, snimljenog 1981. godine

Program će nuditi i besplatnu filmsku turu po gradu uz pratnju licenciranog vodiča, dječju utrku, filmski kviz, slušaonicu filmske muzike i radionicu za djecu. Druga lađa u Lazaretima bit će posebno preuređena za potrebe festivala u kino kavanu gdje će se moći upoznati domaći i strani filmofili i osjetiti dašak filmskog Dubrovnika.

Projekt Tišina Molim! ima potporu Grada Dubrovnika i TZ Dubrovnik uz partnerstvo s JP Kinematografi Dubrovnik.

FOTO: PR