LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nađi kino i uživaj

Motovun film festival održava skrivene projekcije filmova u Zagrebu

Svakog tjedna u jednom tajnom kinu održat će se projekcija jednog filma, a sve što trebate je otkriti gdje se nalazi ta tajna projekcija, sjesti i uživati u odabranom filmu.

Svakog tjedna u jednom tajnom kinu održat će se projekcija jednog filma, a sve što trebate je otkriti gdje se nalazi ta tajna projekcija, sjesti i uživati u odabranom filmu.

Od 15. lipnja do 15. srpnja Motovun film festival održavati će mini-manifestaciju zanimljivog karaktera.

Naime, svakog tjedna u jednom tajnom kinu održat će se projekcija jednog filma, a sve što trebate je otkriti gdje se nalazi ta tajna projekcija, sjesti i uživati u odabranom filmu. Ukoliko uspijete naći kino, upad je u potpunosti besplatan.

Motovun će 24 sata prije projekcije filma ipak pomoći tako što će tajnu lokaciju dojaviti e-mailom ili SMS porukom. Podatke za ovu poslasticu možete ostaviti na stranici Motovun film festivala.

No, to nije sve. Motovun je u suradnji s Žednim uhom odlučio nagraditi najspretnije. Naime, ako nađete tajno kino, uđite u njega i dok gledate film okinite jedan selfie te ga pošaljite na inbox MFF-a u roku od 72 sati od projekcije. Preko random.org-a biti će izvučeni sretnici koji će dobiti nagradu. S obzirom da je prva tajna projekcija rezervirana za Mistaken for strangers, film o bendu The National koji ovo ljeto nastupaju u Šibeniku, sretnici će osvojiti ulaznicu za koncert koji će se održati 2. kolovoza na Tvrđavi sv. Mihovila.

Popis tajnih projekcija

17.6. / 21h
MISTAKEN FOR STRANGERS
r. Tom Berninger
SAD, 2013., 75’

Dokumentarac o jednom od najhvaljenijih i najpoznatijih indie rock bendova današnjice, bendu koji u Hrvatskoj ima možda i najveći broj fanova po broju stanovnika i koji radije za točku europske turneje odabere Zagreb ili Šibenik nego neku urbanu velesilu. Sad je već očito, radi se o The Nationalu, a Mistaken For Strangers je urnebesno duhovit i emotivan film o ovom bendu, ali i odnosu dvojice braće, Mattu i Tomu Berningeru, čime postaje sve samo ne obični rock dokumentarac.

28.6. / 21h
Povodom 50 godina filma: Dr. STRANGELOVE ili kako sam prestao brinuti i zavolio bombu
r. Stanley Kubrick
SAD, 1964., 95’

Kada prođe 50 godina od nastanka jednog klasika, pravo je vrijeme da ga se prikaže u novom ruhu ili u ovom slučaju – na neklasičnom mjestu. A kad smo kod klasika, malo tko to radi bolje od Stanleya Kubricka, režisera kojeg mnogi smatraju najboljim svih vremena. Priča se da se Kubrick na snimanjima nikad nije smijao, osim na snimanju ovog filma gledajući izvedbu Petera Sellersa koja ga je znala rasplakati od smijeha, a isti efekt ima i na sve one koji ga gledaju po prvi, treći ili dvadeseti put. 

5.7. / 21h 
GRAND BUDAPEST HOTEL
r. Wes Anderson
Njemačka, 2014., 100’

Prepoznatljiv stil, plejada više no osebujnih likova koji se pamte u izvedbi ponajvećih među hollywoodskim facama te filmovi koji djeluju kao vintage fotografija iz dječjih dnevnika simpatičnih čudaka 50ih godina u trajanju, recept su čvrstog mjesta Andersonovih filmova u pop kulturi današnjice. Hotel Grand Budapest jedan je od tih filmova.

12.7. / 21h
FRANCES HA
r. Noah Baumbach
Nizozemska, 2012., 86’

“Frances Ha” je moderna strip-bajka u kojoj Noah Baumbach istražuje New York, prijateljstvo, ambiciju, neuspjeh i iskupljenje. Ovo je film o onim godinama kad odlazite na ozbiljne večere s odraslima iako nemate ništa “odrasloga” što biste s njima podijelili, o prijateljstvima koja se prekidaju zbog trivijalnosti poput mjesta stanovanja ili veze, o onim poslijepodnevima kada se ustajete u 2 i počinjete piti u 3.

FOTO: IVAN PERKOV/STUDENTSKI.HR