LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novo top mjesto dalmatinskih knjigoljubaca

Mlađi brat zagrebačkog Interlibera zablistao u Splitu

Nakon uspješnog Interlibera, hrvatske knjigoljupce dočekala je još jedna književna manifestacija, ovog puta u Splitu. S daškom dalmatinskog štiha, smjestila se u centru Joker pod nazivom Interlibar, a traje do 19. studenog.

Nakon uspješnog Interlibera, hrvatske knjigoljupce dočekala je još jedna književna manifestacija, ovog puta u Splitu. S daškom dalmatinskog štiha, smjestila se u centru Joker pod nazivom Interlibar, a traje do 19. studenog.

Splitski Joker ugostio je prvi Interlibar, sajam knjiga nastao po uzoru na popularni Interliber. Organizirala ga je knjižara Hoću knjigu, koja je tom prilikom u shopping centru Joker smjestila štand sa, u najmanju ruku, zanimljivim naslovima. Zbog ograničenosti prostorom, sajam se smjestio u prizemlju centra, a podijeljen je na dva dijela – štand s naslovima za odrasle i štand namijenjen djeci.

Posjetitelji mogu upecati naslove za cijene jeftinije nego u knjižarama, a pripremljeni popusti variraju od 10 do čak 50 posto. Na štandu je moguće pronaći ponešto za svakog knjigoljupca, od onog najmlađeg do najstarijeg. Našli su se tu najnoviji naslovi, bestselleri i beletristika, ali i knjige o samopomoći te knjige na engleskom jeziku. Posjetiteljima su također bile zanimljive bojanke za odrasle i djecu, pokoja lektira i još mnogi zanimljivi žanrovi i naslovi. Vrijeme predviđeno za trajanje sajma nešto je duže od zagrebačkog Interlibera te će se Interlibar, koji je otvoren 10. studenog, održavati do nedjelje, 19. studenog 2017.

FOTO: Hoću knjigu

Cilj je predstaviti nove autore, aktualne naslove i pružiti ljubiteljima priliku da uvećaju kućnu biblioteku dobrom literaturom po nešto povoljnijim cijenama. Konačni je cilj, kao i kod zagrebačkog Interlibera, potaknuti na čitanje i pružiti priliku za dobrim štivom i onima koji nemaju naviku kupovati ovakve tiskovine. Priželjkuje se da će se postotak čitanosti u Hrvatskoj povećati kampanjom koja povezuje Interliber i Interlibar u dva sajma s istim ciljem, dva kraja Hrvatske povezuju se u jednu književnu avanturu.

– Poznato je kako Splićani tradicionalno dolaze na zagrebački Interliber već godinama, stoga smo im htjeli pružiti priliku da dašak Interlibera osjete i u svom gradu. Ideja nam je proširiti ovakvu vrstu manifestacije i na ostale gradove, no s obzirom na to da se baš u Splitu nalazi naša najudaljenija knjižara - knjižare Hoću knjigu osim Zagreba nalaze se još u Rijeci i Varaždinu – odlučili smo započeti upravo tamo. – objasnila je Sanja Srdić, zadužena za odnose s javnošću knjižare Hoću knjigu.

Organizatori se nadaju proširenju splitskog Interlibra, ali i osnivanju sličnih sajmova i u drugim hrvatskim gradovima. Posjećenost je već u prva dva dana nadmašila očekivano, a posjetitelji oduševljeno nastavljaju dolaziti u Joker po svoj primjerak s prvog splitskog Interlibra.

FOTO: HOĆU KNJIGU