LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Premijera KunstTeatra

„Memorija (svijeta) je puna” – rad mlade Nikoline Rafaj

Nova predstava autorice mlađe generacije Nikoline Rafaj bavi se opsesijom dokumentiranjem, željom za kontinuiranom povezanošću i strahom da ćemo nešto propustiti.

Nova predstava autorice mlađe generacije Nikoline Rafaj bavi se opsesijom dokumentiranjem, željom za kontinuiranom povezanošću i strahom da ćemo nešto propustiti.

KunstTeatar i Kazališna družina KUFER donose premijeru predstave Memorija (svijeta) je puna. Održat će se ove subote, 17. listopada, u 20:00 u dvorani Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža (ulaz iz Prilaza Gjure Deželića 2). 

Predstava Memorija (svijeta) je puna rad je autorice mlađe generacije Nikoline Rafaj. Premijera je bila planirana u ožujku, ali je odgođena za jesen zbog epidemiološke situacije. 

– Predstava se bavi opsesijom dokumentiranjem, željom za kontinuiranom povezanošću i strahom da ćemo nešto propustiti – u sukobu sa svijetom u kojem i eksterni diskovi ostaju bez memorije. Različiti formati kojima informacije dolaze do nas rade na tome da nam uštede vrijeme – ali gdje je to vrijeme koje tako silno želimo uštedjeti? Ako su sve informacije jednako glasne, što ćemo naposljetku čuti? Zapamtiti? Ili dopustiti da bude zaboravljeno? – ističu iz KunstTeatra.

Predstava je nastala uz podršku Ministarstva kulture i medija, Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba te Zaklade Kultura nova. Glume Lucija Dujmović, Iva Visković Križan i Paško Vukasović. Dramaturginja je Nina Bajsić, suradnica za pokret Nikolina Medak, kostimografkinja Ozana Gabriel, scenografkinja Katarina Perić, oblikovatelj zvuka i autor videoprojekcija Luka Gamulin, oblikovatelj svjetla Alen Marin, producentica Romana Brajša, asistentice produkcije Laura Pribanić i Hana Zrnčić Dim, dizajner Pavao Kuharić (Verlauf), a fotografkinja Karla Jurić.

Reprizne izvedbe zakazane su za 18. i 23. listopada.

FOTO: PIXABAY