LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bogat program završnice ZBF-a

Lars Svendsen progovara o filozofiji zla na Zagreb Book Festivalu

Predavanja, panel diskusije i dodjela nagrade Balkan Noir dio su bogatog programa završnice Zagreb Book Festivala.

Predavanja, panel diskusije i dodjela nagrade Balkan Noir dio su bogatog programa završnice Zagreb Book Festivala.

Zagreb Book Festival nastavlja s programom u tour de force ritmu. Tako će u subotu biti predstavljena nova knjiga Dražena Katunarića, a potom zbirka izabranih pjesama Rade Šerbedžije koji ekskluzivno na Zagreb Book Festivalu nastupa sa svojim Zapadni kolodvor bendom, nakon čega slijedi predavanje jednog od najzanimljivijih filozofa današnjice Larsa Svendsena o filozofiji zla.

U večernjoj panel-diskusiji bit će govora o izgnanstvu iz djetinjstva na kojem će sudjelovati austrijski pisac i dječji psihijatar Paulus Hochgatterer te njegova kolegica Julyja Rabinowich sa simultanim prijevodom s njemačkog jezika. Nakon toga festival seli na drugu lokaciju, u Vinyl na koncert austrijskog indie-rock benda Farewell Dear Ghost.

U nedjelju izdvajamo nastup mladih pjesnika i prozaista iz generacije rođene devedesetih u njihovom briljantom jam-sessionu, a potom razgovor Srđana Sandića i Paulusa Hochgatterera, te britanskog novinara i povjesničara Mishe Glennyja s hrvatskim novinarom i piscem Ivicom Đikićem. Na večernjoj panel-diskusiji razgovarat će se o fragilnosti (virtualnih) identiteta s filozofima Larsom Svendsenom, Hrvojem Jurićem i Marijom Selak naslovljenom kao Black Mirror – alternativna prisutnost.

Program će zaključiti tradicionalnom dodjelom nagrade Balkan Noir u iznosu od 50.000 kuna za najbolji kriminalistički/triler roman objavljen u prethodnoj godini. Ove godine u konkurenciji za nagradu publike su: Ivana Bodrožić s romanom Rupa, Rade Jarak s romanom Emigranti, Josip Mlakić i Majstorović i Margarita te Edo Popović s romanom Poglavnikov pudl.

Cjelokupni program možete pronaći na mrežnim i Facebook stranicama Zagreb Book Festivala.

FOTO: ZBF